İzleyiciler

14 Aralık 2012 Cuma

SİGORTANIN ÖNEMİ (5. HAFTA)


Evet, kesenin içini göremesek de hamile olduğum varsayılarak istenilen kan testlerini yaptırmak gerekiyordu tabi.

Aç karnına yaptırmak gerekiyormuş. O yüzden h.içi işe gitmeden gittim hastaneye. işte ilk olarak testleri işleyip ödenecek tutarı hesaplıyorlar. Duyduğum rakama inanamadım. 750 Tl. Şuana kadar kimseyle bu konuları da konuşmadığım için tamamen de fransızdım bu olaylara. O zaman Allahım iyi ki sigortam var dedim içimden. Ve böylece ufaklık şimdiden ayrı bir masraf kapısını da açmış oldu. Diyeceğim o ki bebek yapmayı düşünüp sigortası olmayanlar varsa hemen araştırmalara başlamalı bence. Çünkü 1 sene çocuk yapmama şartları vs oluyor sanırım. Bizimki %70 ini karşılıyor ama %100 karşılayan bir sigorta yaptırısanız en şahanesi. Bu daha başlangıçtı, bakalım 9 ay boyunca bizi daha neler bekleyecek.

Kan testlerimi doktora götürdüm. Bir sürü şeye bakıyorlar. detaylı bir check-up olmuş oldu, iyi de oldu. Doktor bir sorun görmedi. Kalp sesi için tekrar bakalım dedik. Bu sefer alttan muayene ile. Yine duyamadık ama bu sefer kesinin içinin dolu olduğunu gördük. 1 haftada 2mm olan kese 2cm e çıkmıştı ve bu sefer bebiş 2mm di.

Artık bebişi de görmüştük. Yine müjdeler verildi aileye. Ama bu sefer yine kalp atışı duyulmadı diye yine sırrımız olarak kalmaya devam edecekti.

bu arada ben ne hissediyordum. Koca bir hiç. Tamam evet, hamileyim, mutluyum ama hani o rahme düşmesiyle hissetme falan yok bende. Kendimi anne olacak gibi hissetmiyorum. Hayal bile edemiyorum hatta o derece. Tek yaptığım yemeklere biraz daha dikkat etmek - ki cipslerden, koladan tıtrıklamadan duramıyorum. sabah akşam bir bardak süt içiyorum ama biraz zorla malesef.

We bol bol net.ten hafta hafta hamilelikleri okumaya başladım bile.
Aldığım tavsiyeler sonucu benim takip ettiğim siteler:

webanne için buraya

Gelelik.org için buraya

milupa sitesi için buraya (hediye paketler geliyormuş ama bana malesef hiç gelmedi)

babycenter.com için buraya (buraya tahmini doğum tarihini girdiğinizde her hafta mailinize haftanıza göre bilgiler geliyor)

Bu arada iphone için de keyifli app.lar var.

Hamile kalma zamanı hesaplamaları için "hamile takvimi uygulaması çok başarılı" "Özel günler diye bir uygulama da var ama ben onu pek sevemedim"

hafta hafta hamilelik içinse aşağıdaki uygulamalar indirilebilir:

**I'm expecting (bende en başarılısı) : hangi haftadasın, tahmini doğuma kaç gün var, hafta hafta kilo takibi, hafta hafta fotoğraf yükleme vb
**Huggies
**Prima
**My baby lite
**My pregnancy

Sizde keyifli/yararlı bulduğunuz siteleri uygulamaları paylaşırsanız çok sevinirim.
Zira herşeyi okuyasım var:)




3 yorum:

  1. Bende bu konuyu yeni araştırıp yaptırdığım için tahmin edebiliyorum.O tahliller baya sık oluyo sanırım özellerde karşılanacak gibi değil.Bekleme süresini hesap etmek lazım.Süre dolmadan hamile kalan sigortası işe yaramayan da çok duydum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Walla kritik, her ay doktor, ki sonlara dogru siklik artiyormus, yok kan testi,ikili test,seker yuklemesi osu busu ve en onemlisi dogumu. Sigorta sart

      Sil
  2. Insurance provides an affordable means to plan for emergencies. Without insurance backing an individual during an emergency, one would have to save a lot of money just to repair or replace everything that could be damaged in a flood, hurricane, fire, theft or other peril.

    YanıtlaSil