İzleyiciler

19 Aralık 2012 Çarşamba

İLK KALP ATIŞI ( 9. HAFTA)


İlk kalp atışı..
Nasıl da acayip bir duyguymuş.

Hamile olduğumu öğrendiğimden beri tuhaf duygular içindeydim. Önceden de yazmıştım. Hem çok mutluydum, hem kendimi anne olacak gibi hissetmiyordum. Hem yediklerime kendimce dikkat ediyordum, hem arada cipsleri colaları götürüyordum.

06/11 da sonunda kendi doktorumla olan ilk randevuma gittim. Bebiş artık 9 haftalıktı. Ve hem Namık hocanın neler söyleyeceğini merak ediyordum, hem kalp atışı duyacakmıyım ne hissedeceğimi merak ediyordum. Hem ultrasonda gördüklerimi anlayabilecekmiyim onu merak ediyordum.

Eşimle gittiğimizde yine klasik tansiyon, kiloma baktılar. aslında kilomda bir artış yoktu fakat hastanede o an üzerinde ne varsa ayakkabı dahil tartıldığın için öncedki tartılmama göre kilo almış gibi gözüküyordum. bunu görünce ben yine aynı şekilde evde tartılarak kiloma bakmaya devam etmeye karar verdim zaten:)

doktor artık karından bakabiliriz dedi. Biz daha kalp atışını duymadık çok merak ediyorum dedim. Şaşırdı. Sen ne kadar sabırlı biriymişsin öyle dedi:) (doktor bilse daha 4 gün geciktim diye, hamilelik testi yaptırdım diye, ailemin benle dalga geçmesini. Ne yapayım doktor bey utandığımdan)
Gelelim ultrasona. Ekranına baktığımda inanamadım. 1 ay önce parlak bir noktacık olan bebişin kafası,kolları,ayakları o kadar belirgindi ki. gerçekten çok şaşırdım. 3 cm olmuştu. Ve bu 3 cm lik minnoşun herşeyi vardı:) sonra birden odayı duyduğum en güzel ritm sardı. hayal etsenize karanlık oda, ekranda hiç ummadığım şekilde net gördüğüm bebiş ve fonda kalp atışı. Acayip duygulandım ve o an kafamdan cipsde yemiştim, sütte çok içemedim gibi pişmanlıklar sıralanmaya başladı. içimde bir canlı olduğunu işte o gün idrak ettim.
kalbi dakikada 180 atıyordu. Bu gayet normalmiş. büyüdükçe bu hız da düşecek dedi. Fakat aklımıza bu sesi cep tel.ine kaydetmek hiç gelmedi:( ilk kalp atışı duymaya gidecekler, bence mutlaka bu sesi tel.e kaydedin. valla ben tel melodim yapardım o kadar güzel birşey.

O ekran hiç kapanmasın ben hep bebişi izleyim istedim. ama malesef kontorl bitti. Ama yine hiç ummadığım bir şekilde bu görüntüleri CD ye çekmiş meğersem. Buyrun bebeğinizin ilk videosu diye bize verdi. Çok çok mutlu oldum:)

Onun dışında kullandığım folidoce folik asidini ELEVİT ile değiştirdi.Bunda da folik asit var ama ekstra vitaminler var. 1 kutu verdi. İçinde 60 tane var. İçeriği de aşağıdaki gibi.

Formülü :
12 Vitamin:
A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2µg),
B1 vitamini (tiamin HCl) 1.6 mg,
B2 vitamini(riboflavin) 1.8 mg,
B6 vitamini (piridoksin HCl) 2.6 mg,
B12vitamini (siyanokobalamin) 4 µg,
C vitamini (askorbik asit) 100 mg,
D3vitamini (kolekalsiferol) 500 IU (12.5 µg),
E vitamini (a-tokoferol asetat) 15mg,
biotin (B8 vitamini) 200 µg,
kalsiyum pantotenat (B5vitamini) 10 mg,
folik asit 0.8 mg,
nikotinamid 19 mg.

4 Mineral:
Kalsiyum 125 mg,
demir 60 mg,
magnezyum100 mg,
fosfor 125 mg.

3 Eser element:
Bakır1 mg,
mangan 1 mg,
çinko 7.5 mg.


Onun dışında ilk gittiğim doktor kan testlerime ok demişti. Fakat doktorum tiroid değerimi yüksek buldu.(TSH 3,5 mclU/ml) ve tekrar kan testi istedi. Allahtan sonuçta birşey çıkmadı. Ama öbür doktorun birşey bulmayıp Namık Hoca'nın gözden kaçırmaması çok hoşuma gitti. Güvenim daha da arttı. İnşallah sonuna kadar sorunuz gider herşey.

Neyse biz bebişi gördük diye bir mutlu önce eve gittik, doya doya bir daha izledik mercimeği:) annelere kalp atışı müjdesi de verdildi. Artık söylemek serbest.

Sonra işe geldik. işteki arkadaşlara söyledik. Tebrikler.
Boşuna dememişler hayat paylaşınca güzel diye. Sevincim, mutluluğum on kat daha arttı.

Artık her dakika videoyu izliyorum. Görmemişin bebeği olmuş:P



16 yorum:

  1. Sonunda kalp sesi duyuldu ha :-) Reader da senin yeni yazın olduğunu görünce hemen heyecanla açıyorum.Çok yakın bir arkadaşımın son haberlerini alacakmışım gibi hissediyorum vallahi :-) Heyecanlı bir şeye benziyo gerçekten kalbinin sesini dinlemek ilk görüntüler falan.Şeyi merak ettim TSH değerin kaç çıktı? Bende tiroid ile ilgili ilaç kullanıyorum da biri tiroid dedimi hemen soruyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben şuan 16 haftadayım. hemen başlayamadım yazmaya, biraz geriden geliyorum ve şuanıma hızla yaklaşmaya çalışıyorum. TSH değerime Perş. akşamı bakabilirim. Yazarım hemen sana. Çok teşekkürler. BEn de yazarken en yakın arkları toplamışımda kendimden bahsediyor gibi hissediyorum. İnşallah sende korkularını yenersin de senden de okuruz bu duyguları:)

      Sil
    2. Kararsız kız anca bakabildim TSH değerime. LAb. çıktısını bulamadım ama doktor notlarını buldum. TSH 3,5 mclU/ml imiş. Bu yüzden tekrarını istemiş. İkincide kaç çıktığını yazan sonucu bulursam yine yazacağım:)

      Sil
  2. Duygularını ne güzel anlatmışsın.
    Kucağına aldığında kim bilir neler neler hissedeceksin.:)
    Anne olmak çok ayrı bir şey diyorlar ya empati kurunca farklı olduğunu hissedebiliyorum ama gerçekten bu duyguyu yaşamak işte o anlatılamaz heralde.
    Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmiyorum merakla bekliyorum bende.
      çok çok teşekkür ederim. inşallah

      Sil
  3. Hay bin kunduz benim de hiç aklıma gelmedi o sesi kaydetmek ikinciye artık :PpP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim doktor kaydetmeye çalışmış ama ses yok:( bir dahaki sefere tekrar açtırayım bari sesi dışarı. hala bir şans var. ilk olmasada

      Sil
  4. Yorumunun altına yazamadım açılmadı nedense.Teşekkürler unutmadığın için.Benim doktorum da 2,5 üstüne ilaç verildiğini söylemişti.3 küsura çıkmıştı benimde şimdi 1,38 ilaç kullanarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya bende ikincisinin sonucunu merak ettim. Bu cuma gittiğimde sonuçlarımı tekrar isteyeceğim lab.dan. hamilelerde 1 in altında bekleriz gibi bir laf etmişti sanki doktor. o an neden yüksekti, sonra nasıl düştü. hep şimdi aklıma geldi bu sorular:)

      Sil
  5. bız 9 hafta 3 oldu hala kalp atısı yok ne yapacagımızı bılmıoruz haftaya cuma yıne gıdecez ınsallah busefer kalp sesını duyarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki hic aldirmanizi söylediler mi ? Benimde oyle bi sorunum var ve kurtaj diyorlar :-(

      Sil
  6. bız 9 hafta 3 oldu hala kalp atısı yok ne yapacagımızı bılmıoruz haftaya cuma yıne gıdecez ınsallah busefer kalp sesını duyarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, bebek nedenli bloğumu uzub süre boşlamıştım. yorumlara bakamadım yanıt yazamadım. inşallah bebişe kavuşmuşsunuzdur.

      Sil
  7. İkiz bebek bekleyen bir arkadaşım var ve kalp sesi hala duyulmamış kürtaj diyorlar 7 haftalık hamile sizce normalmidir

    YanıtlaSil
  8. İkiz bebek bekleyen bir arkadaşım var ve kalp sesi hala duyulmamış kürtaj diyorlar 7 haftalık hamile sizce normalmidir

    YanıtlaSil