İzleyiciler

23 Aralık 2012 Pazar

HAMİLELİĞİN SEVİMSİZ YANLARI


Hamilelik iyi güzel hoş bir duygu da hiç mi yok kötü birşeyi??

Olmaz mı:)

Gerçi, dinlediklerime ve okuduklarıma göre ben şanslı hamilelerden sayıyorum kendimi.

Öncelikle hamileliğime bende önce adapte olan yegane şey göğüsler oldu. Allahım, daha ben hamilelik fikrine alışamadım ama onlar maşalllah.. Hemen bir dolgunluk ve dayanılmayan bir acı. Acısından ne yüzüstü yatabiliyorum, ne kıyafetlerimi rahat giyebiliyorum. Değdiği an sanki etimden et koparıyorlar. Bu acı abartısız 1-2 ay sürdü. Büyüme hala sürüyor:) Umarım eski halime dönerim. Acı da belki geçmiyordur ama bünye alışıyordur.



Onun dışında uykuuuu.. Allahım bıraksınlar beni bütün gün uyuyayım. Yatakta, koltukta yerde hiç farketmez:) O da malesef hala geçmedi.



Mide bulantısı. 6. haftanın başlamasıyla bulantım başladı. Ama nasıl desem çıkaracak gibi değil ama içten içe bir bulantı. Bu günlerimin en iyi dostu çubuk krakerim. Resmen stok yaptım işyerinde. Devamlı ağzıma bir tane atıyorum. 8 haftalıkken ise ilk çıkarma operasyonu gerçekleşti. Sanırım üşütmenin de etkisi vardı ama korkunç birşey. 7-8 defa çıkardığım için doktorun da izniyle emedur içtim. O biraz rahatlattı. bu tarihten sonra ise haftada 1 gün çıkardım:( malesef aç kalmaya hiç dayanmamaya başladı bünyem. Sabah kalktım ağzıma bir çubuk kraker veya birşey atmazsam bulantı hemen şiddetlendi. Ama eğer kendimi hiç aç bırakmazsam çıkarmadan geçti günlerim. aç karnına sıvı içmek kesinlikle midemi bulandırdı. Çoğu insan leblebiyi de tavsiye etti bulantı önlemek için ama onu çok sevemedim. Ben çubuk krakerciyim. Bu arada dün bir yeni hamile arkadaşıma doktor bulantıyı önleyici olarak ekşi elma söylemiş. ben ilk defa duydu. Bir de bulantısı şiddetli olanlar için eczanede bileklikler satılıyormuş.


Başağrısı:( Mide bulantısından önce baş ağrısı başladı herhalde. Ama öyle böyle ağrımak değil. Zonklama. geçsin diye yatıyorum, kalkıyorum yine ağrıyla uyanıyorum. Üst üste maksimum 2 gün sürdü. Doktor baş ağrısı için minosetin hamilelerin için olanını verdi. iki çeşitmiş minoset. Günde dört tane alabilirsin dedi, ama nerde. Alamadım, kıyamadım bebişe. Daha hiç içmedim.Malesef baş ağrılarım hala devam ediyor.



Kabızlık.. Bu şikayetim de 11. haftada falan başladı. Hayatımda kabız çok nadir olmuş bir insan olarak netten okudukça neyse ya bende olmaz kesin diyordum ama oldu. Hamilelikle beraber vücuttaki tüm organlara bir gevşeme geldiği için bağırsaklarda bu gevşemeden nasibini alıyor. Doğal yollarla önüne geçmek için lifli gıdalar, kuru kayısı vb. yemek gerekiyor. Benim bir keresında tuvalete çıkamadığım için ağrılarım çok şiddetlendi. Bu gibi durumlarda kullanmam için "Dulcolax" adında bir ilaç verdi doktor. Ama onu da içmedim daha hiç:)
 Ve çok çok sevdiğin ama sağlıksız şeyleri yiyememek..Ki bende irade hiç yoktur ama bu başka türlü birşeymiş. Şimdi yalvarsalar yemeyecek iradem var:) Sadece bazı şeyleri rüyalarımda yemeğe başladım o kadar:)



6 yorum:

  1. Hımm bak bu iyi geldi şimdi :-) Süre kafamda daha da bi uzayıverdi :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle düşünme:) ne kadar geç o kadar az sabır ve ayanma gücü onu düşün:)

      Sil
  2. ay çok güzel kabızlık resmine bayıldım. ben hiiç yorum yapmıyorum sen biliyorsun dünya nüfusundaki artış durur maazallah :)

    YanıtlaSil
  3. tek tek okudum ve içime ürperti geldi tırstım açıkçası zaten ilerde hamile olmak fikri bile korkunçken düşünemiyorum :/ ama ilaç isimleriyle bilgilendirme çok iyi olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. @selen hamilelikmbalayi gibi biseymis. Suan keske daha da tadini cikarsaymisim diyorum. Bebegin degumu ile gercek zorluklar basliyor ama inan hepsine de degiyor. İnsallah istedigin zaman seninde sorunsuz hamileligin ve huzurlu bir bebisin olur;)

    YanıtlaSil