İzleyiciler

26 Aralık 2012 Çarşamba

CİNSİYET BELİRLEME YÖNTEMLERİ:)


Eskiden insanlar 9 ay cinsiyeti bilmeden nasıl dayanıyormuş, nasıl alışveriş yapıyormuş bilmiyorum.
Annem aldıklarımız örtü vs iki taraflıydı diyor. Bir tarafı pembe bir tarafı mavi. Hangisi olursa ona göre. ama bunun bebek arabası var, kıyafeti var.. belki bu zamanki gibi de çılgınca bolluk yoktu kimbilir.

Ama ben merakımdan çatlamak üzereyim. Kısmetse Cuma günü bebiş gösterirse cinsiyet belli olacak gözüküyor. Çünkü tamtamına 17+2 günlük hamile olacağım.

Aslında cinsiyet en baştan belli tabi. Sevgili babalar belirliyor. Anneden X kromozomu. Babadan X gelirse XX yani kız. Babadan Y gelirse XY yani erkek bebiş.

Bakalım bizim babamızın gönlünden ne kopmuş:)

Şuana kadar karşımdaki çoğu insan erkek hissetti. Az bir azınlıkta kız. Bu sebeple bana da artık erkek olacak gibi geliyordu. 12. hafta ikili teste giderken eşimle konuşuyoruz. erkekler daha çabuk koyuyormuş malzemeyi ortaya:) adam cinsiyeti öğrenmek istiyormusunuz derse bilelim ki erkek dedik. O gün yarım saatlik bir ultrason muayenesi oldu. ve en sonunda ne düşünüyorsunuz dedi. İlk bi anlamadım. cinsiyet mi dedim. Evet dedi. şimdiden sorduğunuza göre erkek o zaman dedim. valla bana kız gibi geliyor dedi. sen içgüdülerine güven anneler %90 doğru tahmin ediyorlar dedi. Herkesin erkek demesinden bende içgüdü mü kaldı doktorcuğum..

Neyse bir de bildiğiniz gibi cinsiyet belirleme hurafeleri var. Tabii ki gerçeklik vaad etmesede yapması eğlenceli. Peki ne bunlar??

  • Alyansınızı ipe bağlayıp karnınızın ya da elinizin üstüne tutuyorsunuz. İleri geri gidiyorsa erkek, yuvarlak olarak dönüyorsa kız. (Benim önce ileri geri hareket etti, sonra yuvarlak dönmeye başladı. Yani önce erkek sonra kız bebek demekmiş!! :) )
  • Makas-Bıçak testi. Bir arkadaşınız bir koltuğun altına makas, diğerinin altıa bıçak koyuyor. Ve üzerlerini örtüp sizi içeri çağırıyor. Makasın üzerine oturursanız kız, bıçağın üzerine oturursanız erkek. (Benim kız çıktı.)
  • Çin takvimi. Aşağıdaki takvimde hamile kaldığınız yaş ile ayın çakıştığı cinsiyet sizinki. (benim kız çıkıyor)
         
  • Herkeslerin bildiği ya tatlıyı doğur Hakkı'yı, ye ekşiyi doğur Ayşe'yi. Benim canım ikisini de çekmedi:(
  • Erken gebelik döneminde sabah bulantılarınız varsa kız, yoksa erkek.( ulantılar oldu, buna göre kız)
  • Bebeğin kalp atım hızı en az 140 ise kız, 140 altındaysa erkek. (140 olması mümkün mü ki. bizim ilk gidişimizde 180, ikincide 160 atıyordu. normalide buymuş.. neyse bu teste göre kız:) )
  • Kiloyu kalça ve basene alıyorsanız kız, karnınız sivri ise erkek. ( ben hertarafıma alıyorum valla. bunda bir yorumda bulunamadım)
  • Elleriniz kuruyorsa kız, ayaklar üşüyorsa erkek. (kış mevsimi, hem ellerim kuruyor, hem ayaklar üşüyor..)
  • İdrarınız koyu renkte sarı ise kız, açık renkte ise erkek.. tövbe tövbee..
  • Çirkinleştiyseniz kız, güzelleştiyseniz erkek. Valla yüzümde sivilcenin biri sönüyor diğeri çıkıyor. Kız :)


Bu liste gittikçe saçmalaşarak uzuyor.
Bakalım bizim ki ne olacak?

Amann sağlıklı olsunda:)

10 yorum:

  1. İnsan ne kadar farketmez desede mutlaka içinden erkek yada kız olsun diyordur bence.Bakalım yarın büyük günmüş, inşallah içinden nasıl geçiyorsa öyledir. :-)

    YanıtlaSil
  2. Az önce yayınladığım yazıyı oku lütfen bu yazıyı okumadan yazmıştım :))))) çok gülüyorum şu anda :) http://denizdenerde.blogspot.com/2012/12/mim-yeni-yl-istekleri.html

    bu yazıdan istatistiki ve de bilimsel bir çıkarım yapıyorum KIZ olcaaakk :))))))

    YanıtlaSil
  3. bayıldım çok güzel anlatmışınız aynı durumu bende yaşadım yüzüme bakan erkek dedi ama kız oldu:))

    YanıtlaSil