İzleyiciler

26 Eylül 2012 Çarşamba

Nihat Baba’nın Yeri - Tulumbalı Meyhane


Aç olan insan ne yazar?? Ne alışveriş, ne kitap tabii ki yemek:)
Bende keşke şuan oraya ışınlansam dediğim Nihat Baba’nın yerini anlatmak istiyorum sizlere.

Malum İzmir’de yaşayınca, bir zaman sonra bir bakıyorsun hep aynı yerlere gidiyorsun. İşte bundan bunaldığımız bir günde,yeni bir yer, yeni bir yer diye ararken,arkadaşımın tavsiyesi ile Nihat Baba’nın yerini duyduk.. İyi gidelim de nerde peki?? “Yenişehir” Ne işimiz var güzelim Alsancak, Bostanlı varken Yenişehir’de dedik tabi. Ama bir yandan da merak kemiriyor içimizi nasıl bir yer diye. Bakalım dedik bari netten, neye benziyor, yemeğe diye gidip kapkaça kurban gitmeyelim sonra:)

Net.te aramamla karşıma Vedat Milör’ün yazısı çıktı.”Alaaddin’in sihirli lambası elimde olsa, tek dileğim şu olur: İzmir’deki Nihat Baba’nın Yeri gibi bir meyhane de İstanbul’a açılsın. “ işte devamı burada.
Şimdi bunu okuyup, İzmir’de yaşayıp gitmemek ayıp olur dimi?

Neyse yaptık rezervasyonumuzu gittik. Meğer hayatımın en güzel kararlarındanmış. Ben bunca sene burada yaşamışım, burayı keşfedememişim ama kimler kimler nerelerden gelip bulmuş. Yazık valla bize!! 
Nihat Baba’nın yeri 1958 de açılmış.Zamanında Müzeyyen Senar, Zeki Müren gibi ünlülerin de uğrak yerlerindenmiş. Eskiden meyhanenin yanında bir sinema varmış. Pek çok sanatçı film tanıtımlarına gelip soluğu bu meyhane de alırmış.  Nihat Arıç’ın açtığı meyhaneyi 1987 yılından bu yana oğlu Erkan Arıç işletiyor. Rakının tulumba ile servis edildiği için de Tulumbalı Meyhane olarak da biliniyor. Yenişehir ve Çeşmealtında şubeleri var. Çeşmealtında ayrıca manzara artısı da varmış. Gidip görülecek yerlere eklenmeli

Yenişehirdeki yerine gittiğinizde aracımızı lokantanın kendi park yerine park edebiliyorsunuz. Başında devamlı duran bir görevli de mevcut. Etraf tenha ama güvenli de gözüküyor. İçerisinin öyle ahım şahım bir görüntüsü yok ama çok temiz. Fonda inceden bir türk sanat müziği oluyor. Gelen müşteriler kaliteli gözüküyor.

Önce mezeleri seçiyoruz. Hepsi gayet başarılı.  Sonrasında ise etler başlıyor.Hiçbir yerde kolay bulamayacağınız sakatatlar burada tüm lezzeti ile karşınızda. Küçük tabaklar halinde sırasıyla geliyor sıcaklar. Doyduğun yerde ben bittim diyorsun. Bu yüzden benim hala tadamadığım güzellikleri var. Sonrasında enfes bir tatlı ve çay kahve servisi ile son buluyor bu ziyafet. Hesap çok makul. Biz son gittiğimizde (11/09/12) kişi başı 55 TL gibi bir rakam ödedik. İçki ve salata, meze ve çatlayana kadar yemek dahil. İşte bunlarda şuan gözümün önünde uçuşanlar. Rezervasyon için bilgiler sitesinde mevcut. Bakalım siz gitmeden ne kadar dayanabileceksiniz.





tandır

arnavut ciğeri

solda badem uykuluk (karaciğer ve akciğer arasındaki lenf bezlerinden çıkıyor) sağda atom kokoreç

kuzu kavurma


kağıtta pastırma

aslan sütü:)

tatlılar ve meyve

İzmirliler, başka yerlerden gelip İzmir'deki güzel yerleri keşfedenler, tavsiyelere açığım. Lütfen beğendiğiniz mutlaka gitmelisin dediğiniz yerleri sizde yazın.
Sevgiler,

9 yorum:

  1. hımm Vedat Milör önerdiyse gidilir tabii. Bak ben de merak ettim şimdi :)) güzel bir paylaşım teşekkürler aklımda bulunacak ve en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum :) Meyhane tarzı Bornova'da da Bodrrum balıkçısı. Meyhane tarzı derken kadınlı çocuklu insanların aileleriyle de arkadaşlarıyla da gelebildiği salaş ve sıcak bir ortam. Sürekli Zeki Müren çalıyorlar bir de . Çimçim'i de özellikle tavsiye ederim canım :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim. Mutlaka gitmelisin;) senin dedigin yeri hic duymamistim.hemen bir kenara yaziyorum ben de;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki gideceğim.ciğer hiç sevmem ama onu da deneyeceğim! :) Rakı-tulumba olayı da pek iyiymiş :))
      www.cati-kati.net

      Sil
  3. bu arada bir de Bortes var Bornova'da dün gittik sonra bu yazın aklıma geldi hemen söyleyeyim dedim. Orası da fasıl canlı çalıyorlar. kanun ud keman ve darbuka. grupta çok iyi eğlendiriyorlarda yani. gecenin sonunda bütün mekan göbek atıyordu :) çok güzel bir ortam 70lik rakıyada 80 liramı ne yazmışlar fiyatlarıda iyi yani. Tavsiye ederimn :)
    birde şu kelime doğrulamayı kaldırsan canım ya hiçbir işe yaramıyor o 10 seferde göndrebiliyorum yorumu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo fiyat cok uygunmus.ok tsk. Ben acemiyim daha;) kaldirdim simdi kelime dogrulamayi.uyari icin tsk.

      Sil
  4. bu yazıyı görüp de gittik bu akşam. yıllardır görmediğim bir arkadaşımı götürdüm, o yüzden içtenlikle teşekkürler. ortam ve servis süperdi. yemekler belki müthiş değil, ama iyiydi. sadece hesap biraz canımı sıktı. milör de sizin gibi bir hesap ödemiş, bahşişle kişi başı 60. biz iki kişi, sizin yazdığınızdan ve milör'den az yiyip 165 ödedik, bahşişle 180. sanki bir tür turist muamelesi oldu bu.
    bir de yeni haber, mithatpaşa caddesinde bir yer açmışlar daha yeni. tulumbalı meyhane yalı adında. aynı telefondan ulaşılabiliyormuş. mithatpaşa caddesi no 540. aynı hava olmaz belki ama bazen daha pratik olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, ortam & servisi beğenmenize sevindim. Bize yemekler de müthiş gelmişti. Kaç kere gittiysek hiçbirinde kötü lezzetle karşılaşmadık. Hesap olayına da çok şaşırdım. kontrol etseydiniz keşke.
      yeni yeri işlk defa duyuyorum. teşekkürler haber verdiğin için.

      Sil
  5. o anda ödeme çekişmesi yaşadığımızdan hiç dikkat edemedim adisyona:) sanırım pastırma pahalıya geldi. çok getirdiler, o yüzden sanırım çok yazdılar. neyse canım, olur öyle arada. öğrenmiş olduk hem.
    yemekler genelde gayet iyiydi de ciğerde beklentim daha fazlaydı, milör'ün o övgüsünü okuduktan sonra. annemin ciğeri de bunun kadar iyi. bir de pastırmayı pek beğenmedim açıkçası (yani tam yazık oldu:)
    başka öğrendiğiniz yerler varsa takip ederim diyecektim ama yan kolondaki kategorilerde hamileliği gördüm. siz sanırım bir süre uzak kalırsınız böyle yerlerden:) ve çok tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yerleri paylasirim tabi;) hamileye olunca yeme ihtiyaci daha da artiyor;) geri kalmsm yani;)

      Sil