İzleyiciler

24 Eylül 2012 Pazartesi

MAC- Paint Pot Far Bazı



Açıkçası makyaj işinden pek anlamıyorum, beceremiyorum daha doğrusu. Normalde klasik gri farımı, rimelimi sürer çıkarım evden. Bu ikisini sürmem de 2 dak.mı almaz bile. Hani kimisi bir rimeli bile defalarca sürer ya, üstü üste. Yok işte bende!! Özeniyorum da, ama yapamıyorum. Tez canlılıktan olsa gerek:)

Neyse işte, yavaş yavaş bu malzemelerime eklemeler yapmaya başladım. Daha doğrusu malzemeler hep alınıyor da, uygulama aşamasına eklemeler diyeyim:)

Bu eklerden biri de far bazı.Far bazının varlığını keşfettikten sonra birkaç yere sordum,denedim ama içime sinmedi. Sonra MAC’ın far bazını uygulamalı gösterdi oradaki çalışan arkadaşlar. Baz sürülmüş gözdeki far rengi ile diğerinin farkını görünce anladım ki, ben farlarımı hakkını vererek, rengini göstere göstere hiç kullanmamışım zaten.

Hemen alındı tabi. Bu bazın 9 ayrı rengi var. B Kendinize uygun olanı bulmamak imkansız gibi yani. Benim aldığım painterly rengi. (Nude beige/ten rengi bej) Çok doğal bir renk. Ambalajı 5 gram. Küçük gibi gözüküyor ama çok az miktarıyla çok işler başardığı için,bence her gün kullanımla bile 6 ayda yarılanmayabilir. Fiyatı da 40-45 tl arası bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Bu ürünün güzelliklerine gelirse; bunlardan biri kremsi yapısı. Benim gibi fırça kullanmaya üşenenler parmak uçlarıyla çok rahatça uygulayabilirler. ( Fakat olursa fırça kullanmaya başlasam önereceğiniz markalar var mı?? ) Minicik bir parça bile göz kapağınızda hemencecik yayılıyor. Bütün kusurları kapatıyor, göz kapağı pürüzsüzleşiyor ve rengi dengeleniyor. Bazı sürdükten sonraki görüntü o kadar güzel ki hiçbir şey sürmeden baz ve rimel kullansanız bile harika bir makyaj elde etmiş oluyorsunuz. Diğer güzel özelliği sabitleyiciliği. Sabah mı sürdün baz + far. Akşam aynen sürdüğün gibi buluyorsun. Ne dağılma, ne topaklanma. (Hele de benim gibi yağlı bir ciltte)  Veee bence en güzel özelliği farının gerçek rengini görebilmeni sağlaması.Baz olmadan kaç kat aynı farı göz üstüne sürsen de, bazın üstüne tek kat far sürülmüş halini yakalayamıyorsun.  İşte fotoğrafta da farkı görebilirsiniz. Sağ taraf baz+tek kat far, sol taraf sadece far-2 kat- (fotoğraflar prof. bir makina ile çekilemediği için tam anlaşılmıyor malesef.)




Sevgiler,

2 yorum:

  1. 40-45 liraysa ucuzmuş, zira çok uzun süre gidiyor :) bende de rival de loop var, o bitince alayım bundan..

    bunun için fırçaya gerek yok bence ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac deki bayan firca ile kullanimda daha uzun gittigini soylemisti.yoksa elle de cok rahat suruluyor. Evet uzun kullanima gore ve gercekten cok memnun kaldigim icin de fiyati iyi;)

      Sil