İzleyiciler

2 Eylül 2013 Pazartesi

Oglumla 3. ayimiz

Herkese iyi haftalarr,

Bugun oglum tam tamina 3 aylik oldu;) Gaz sancilari basladiginda 3.-4. ayda gecen diyenlere, ohooo nasil gecer zaman hep boyle diyordum ama goz acip kapayincaya kadar gecti bile..peki gaz gecti mi?? Malesef hayir;( umudumuz 4. aya kaldi..

Zaten su gaz derdi olmasa hersey o kadar guzel olacak ki!! Hem huzursuzlugu,aglamalari gececek, hem de gelen gaz sancisi yuzunden uykusundan uyanip minik minik uyumayacak..yani oyle tahmin ediyorum..

Bu ay oglumla birbirimize artik iyice alistik. Onun aglamasi acliktan mi, uykudan mi yoksa gazdan mi artik cozebiliyorum.

0-3 ay kiyafetleri artik zorla kapaniyor;) ama icini tam doldurdugu icin ilk zamanlar birseye benzemeyen sortlar,kotlar artik daha cok yakisiyor

Arrik bizi resmen ayirt ediyor, gorunce mutlu oldugunu gulucukleri ile gosteriyor.

Eller, 10 parmak devamli agizda. Sapur supur emiliyor. Arada cok tatli demek ki diyip bende basliyorum o minik elleri yemege.

Butlar iyice doldu. Artik oflum ele avuca geliyor.

Saclar yavas yavas uzamaya basladi.

Sesli gulmek icin resmen ugrasiyor;) biz de merakla bekliyoruz. 

Tukurukler costu, onluk kullansak olacak yani. O tukuruklerle baloncuklar yapilip degisik sesler cikariyor.

Sesli esniyorr, cok komik;) 

Artik donencedeki oyuncaklari dikkatle takip exiyor. Oyun halisina koyunca kocamla ayni anda yemek yiyeiliyoruz sonunda;) ana kucagina da oturtmaya basladik. Orda da bi yarim saat oyalanabiliyor kendi kendine. 

Oyuncaklarla da ilgili. Sesli ve renkli seyler ilgisini cekiyor ve izliyor. Beni de izliyor. Odada yurumemi kafayla takip ediyor ve odadan cikarsam agliyor.artik yalniz birakilmak istemiyor. Oturup onunla konuscaksin. Sana baya baya karsilik veriyor kendince;)

Ilk defa aksam 4 saat blok uyumaya basladik. Sonra saatte bire devam malesef;( bi de onu cozebilsek.

Ilk defa bele kadar bokla tanistik;) gecenin 4 unde apar topar dusa sokmak zorunda kaldik;)

Ilk bayramimizi yasadik, didime giderek simdilik en uzun yolculugumuz yaptik. ( hala arabayi ve bebek arabasini sewmiyor,agliyor)

Onun disinda bu ay oglum erkek olduu;) sunnetini yaptirdik. Kesinlikle erkenden yaptirmanizi tavsiye ederim. Doktorumuz ideali in ilk uc hafta oldugunu soyledi. Ne kadar buyurse o kadar aci hissi artiyor. Buz yarim gun sikinti cektik sadece. Ama oncesinde doktorumuz kanama ve pihtilasma zamani testi istedi. Bu yuzden oglmun hem kolundan hem elinden kan aldilar. Yine annesi ondan cok agladi. Onu oyle gormek o kadar zor ki!! Minik kolunu sikip damarini aradilar be bir tup kan aldilar. Yazim nasil agliyor.

Bu ay birde 3 asi krizmiz vardi. Verem,zaturre ve 5 li karma asi. Iki bacak ve bir kola arka arkaya yaptilar. Birine agliyor o bitmeden bir igne daha batiyor. Kafam falan tutuyor. Dusundukce o ani aglayasim geliyor;( o hemen unutuyor tabi garibim;) omrumden omur gitti valla bu ay asisiydi,kaniydi,sunnetiydi;)

Allahtan onumuzdeki ay asi masi yokmus, ana ogul rahatiz;)

Iste boyle biz bir ayi daha geride biraktik. Bakalim obur ay bizi ne guzellikler,yenilikler bekliyor;)

Sevgiler,


4 yorum:

  1. maşallah canım, inşallah o günleri görmek nasip olur bana da oğlumla. siz niye 3 ay kadar beklediniz sünneti için? ben de hemen yaptırmak istiyorum acaba bişey gerekli mi şimdiden temin etmek için? gerçi daha var ama vakit hızla geçiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki onceden arastirmadigimiz icin;) ben sadece ilk uc ayda yaptirmak iyi diye okumustum. Anestezi gerekmeyecegi icin. Sonra bebek dogunca ilk ay onun telasi. Sonra da bu doktor cok begeniiliormus. Anca gun bulabildik;) bizim doktorumuz kanama ve pihtilasma zamani testi istedi. O da 1 gun once yaptirmaniz yetiyor.

      Sil
    2. doktor izmir'de tabi dğeil mi:)

      Sil
    3. Evet iZmir de ama sehir disindan da cok musterisi varmis;)

      Sil