İzleyiciler

20 Şubat 2013 Çarşamba

Hangi Bebek Arabasını Almalı??


Bebek.. bilinmeyen bir dünya daha.
Bir evlenirken çok şey öğrenmiştim, perde çeşidinden, koltuk kumaşına, mobilyalardan kap kacaklara..Ve gerilmiştim, hangisini almalı, nasıl yapmalı diye..
Bir de şimdi öğreneceğim herhalde.
Bebek de evlilik gibi ayrı ve koskocaman ve seni nasılsa alman lazım diye kazıklayan bir sektörJ Evlenirken bazı şeylerin belki en iyisini almıyorsun alamıyorsun ama konu bebek olunca en iyisi olsun diye çaba sarfediyorsun. Hem de bu kullanacakları senelik şeyler olsa bileJ

Neyse, bebek haberini alınca, dayanamadan gelip gidip baktığım ilk şey bebek arabalarıydı. İlk olarak tipine bakıyordum tabiJ Sonra sorguladıkça detayları da öğrenmeye başladım. Benim gibi araştıranlara kendi gördüklerimi anlatmak istedim. 
Öncelikle travel system bebek arabası daha kullanışlı geldi bana. Yani aynı iskelet üzerine porbebe (doğumdan itibaren), ana kucağı ve pusetin takılabildiği bebek arabaları. Portbebe ne kadar gerekli bilmiyorum. Bebeğin yatış pozisyonu ilk 3 ay dümdüz olmalıymış, omurga için. Ama ilk üç ay bebek arabasıyla ne kadar sokaklarda vakit geçirirsin. geçirdiğin kısa zaman dilimi için port bebe almaya gerek var mı?? Bence alınmayabilir.

PEki nasıl olmalı bebek arabası?? Kullananların tecrübeleri ve okuduklarıma göre; hafif olmalı. Bir elinde bebek bir elinde araba rahat kaldırabilmelisin. Ve araştırmalarıma göre hafiflik ne kadar artarsa fiyat o kadar yükseliyorJ Onun dışında kolay katlanıp açılmalı, mümkünse tek elle. Yine bir elde bebek olacağı varsayımı ile. Ve arabayı senin dışında annenlerin de kullanma ihtimali olacağı için kolayı makbul. Arabada az yer kaplamalı. Yada büyük bagajlı bir arabaJ Bebek hem sana, hem yola bakabilmeli. E tipi de güzel olmalıJ

Bİr sürü model var. İşin içinden çıkmak zor. Ben sadece baktığım,beğendiğim modelleri yazmak istedim. Belki arayışta olanlara yardımcı olur.

STOKKE:
Görünce hayran kaldığım ve ilk sorduğum arabaJ sonrasında da bebek arabaları bu kadar pahalı birşey mi demiştim. İlk tecrübe!! Meğersem herzamanki gibi bulmuşum en pahalısını (kendi baktıklarımdan en azından) Tasarımı çok çok güzel bence. Koltuk yüksekliği.. bebeğin yönü ayarlanabiliyor. Bebeği sana en çok yaklaştıran arabaymış. Otomobil ve uçak üretiminde kullanılanlarla aynı standartlara ve kalite özelliklerine göre üretilen yüksek profil alüminyum tip ve polimer plastiklerden yapılmış.Tutma sapı ayarlanabiliyor. Su tutmaz üst örtüsü var. Ve hafif. Koltuk ile 10.5 kg. Porbebe ile 12.5 kg. Çok çeşitli bir renk kataloğu var. Bu katalogdan istediğin rengi sipariş edebiliyorsun. Fiyatı  ~2500 TL portbebe ve oto koltuğu ile 3000 tl yi geçiyor. Ve malesef bu benim için çok pahalı.
 
 

 

BUGABOO CAMELON & BUGABOO BEE

Stokkenin dizaynı daha çok hoşuma gitsede, bu da kullannım kolaylığı olarak daha çekici gelmişti. Hafif alüminyum gövde (aksesuarsız 7 kilo, aksesuarlı 9 kilo) Üç değişik pozisyona ayarlanan koltuk (oturma, uzanma, yatma) Çift yönlü koltuk (anneye veya gidiş yönüne bakan iki pozisyon) 54 farklı renk kombinasyonu. Kumsalda, karlı yollarda ve doğa koşullarında 2 tekerlekli kullanım imkanı (çek çek modu) Çift yönlü itme kolu (yol koşullarına göre küçük veya büyük tekerlekleri öne alma imkanı)Yükseklik ayarlı itme kolu.Elden kumandalı ayarlanabilir fren sistemi. 360 derece dönen ön tekerlekler, bozuk yollarda ve doğa koşullarında rahat hareket eden arka büyük tekerlekle Kullanılan zemine ve bebeğin ağırlığına göre 4 değişik süspansiyon ayarı Nefes alabilen kumaştan üretilmiş şilte, su geçirmez, 3 pozisyona ayarlanabilen tente. İlave kitler ile Cybex ve Maxi Cosi ana kucağı/oto koltuğu kullanma imkanı. Tek dokunuşla çıkarılabilen tekerlekler. 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri.Araç ile aynı renkte 4 kg kapasiteli geniş puset çantası.Beşik ve koltuğa uyumlu sineklik ve yağmurluk.Doğumdan 4 yaş ve 18 kiloya kadar kullanım. Fiyatı ~2500 TL portbebe ve oto koltuğu ile 3000 tl yi geçiyor.
 
 

ORBİT
Orbit de tasarımı hoş bebek arabalarından. Tek hamlede yön değiştirebiliyorsunuz. Gelişmişsüspansiyon ve havalı lastikler sayesinde sarsıntı daha az hissediliyor. Arbanın önünde bulunan mama tepsisi ve mama kapları size kolaylık sağlayabilir. Katlandığında az yer kaplıyor. Ve tek elle katlanabiliyor. Arabanın altında bulunan çantada bebek bezi ve şişe koyma gözleri mevcut. hava akışı kanallarına sahip kılıf, terlemeyi minimuma indirir. UV ışınlarından tamamen koruyan Paparazzi Shield™ teknolojili güneşlik.Üst oturma ünitesi aynı zamanda beşike de monte edilebilir. Üst oturma ünitesi aynı zamanda beşike de monte edilebilir. İtme kolu kullanıcı boy yüksekliğine göre ayarlanabilir. Hafifliğini alüminyum kasaya borçludur ve kolay taşınma imkanı sağlar. Orbit Baby Stroller Travel Bag ( Bebek Arabası Seyahat Çantası) ile uyumludur. Weather Pack-Large (Yağmurluk/Güneşlik-Large) ile uyumludur. Stroller Panniers (AlışverişSepetleri) ile uyumludur. 5 noktalı emniyet kemeri, çıkarılabilir ön destek barı iÇinden çıkan ek kılıf ile doğumdan itibaren kullanım imkanı.ASTM güvenlik standartlarına uygundur, tüm güvenlik testlerinden geçmiştir. Bebek arabasıfiyatı 1800 TL Ana kucağı 1000 TL port bebe 700 TL yani bu da full takım 3000 TL yi geçenlerden. ( bu arada aşağıdaki metal parçanın üzerine port bebe ve anakucağı takılabiliyor. Buna bayıldımm:) )
 
 

CONCORD NEO

Bu bizim bebişimizin arabası olacak inşallahJ Hem çok hafif, hem de bu hafifliğe göre fiyatı üstteki bebek arabalarına göre daha uygun.

Arabada 3 farklı kumaş yapısı var. Kafa sırt kısmına gelen kumaş terlemeyi azaltır. Hava alan yapıdadır. Koltukaltı ve omuz bölgesi özel ve pamuklu kumaştan üretilmiştir. Yine sıcak aylarda terleme sorununa karşı özel yapıdadır. Kalça ve kolların geldiği bölge, sürtünmenin çok olduğu bölge olduğu için kumaş buna dayanıklıdır. Kolay temizlenir.

Ön tekerler Y şeklindedir ve bu görünüşünü güzelleştiriyor hem manevra kabiliyetini arttırıyor. Arka tekerler büyük ön tekerler küçük. Böylece sürüşkolaylığı sağlıyor. Yol tutuşu max.a çıkarıyor. Fren mandalı hemen elinizin altında. Böylece kolayca istediğin zaman hızlıca tek parmakla fren sistemi açıp kapatılır. Tentesinin uzunluğu çok güzel güneşi daha çok kapatıyor. Ön tekerler 360 derece dönüyor. Oturaklar 2 yönlü takılabiliyor. Açıp kapatma tek elle oluyor ve çok pratik. Az yer kaplıyor. İtme kolu 5 ayrıyüksekliğe ayarlanıyor. 4 yatış pozisyonu var. Bebeğinizin ayağının geldiği bebeğinizin pozisyonuna göre uzatılıp aşağı sarkıtılabilir. Neo’nun yumuşak ön barının fermuarlı gözünde rüzgarlı soğuk havalar içingizli bir ayak örtüsü vardır ve ayak koyma yerinin altına gerilip bebeğinize maksimum koruma sağlar. Oturağın arkasında 3 bölmeli büyük göz sizin ve bebeğinizin eşyaları içinçok kullanışlıdır. Arabanın tamamını kaplaya kendi renklerindeki özel yağmurlu şık çantası ile oturağın altına cırt cırt yardımıyla yerleştirilmiştir. Bu ince detay hem lazım olduğunda yağmurluğun daima yanınızda olmasını hem de alışverişsepetini doldurmamasını sağlamaktadır. Arabanızın ve oturağının boyu dışarıda bebeğinizin sizle aynı masada oturmanıza (Mobil Mama Sandalyesi) ve hızlı sosyalleşmesine imkan verirken bebeğiniz yerdeki egzoz dumanından ve pis havadan uzak durmuşolacaktır. Neo katlandığında tek başına yatay ve dikey olarak ayakta durabilir ve sapından tutarak bir bavul gibi çekerek taşınabilir.Saklamayı düşündüğünüz yer çok küçükse arka tekerlekler 3 saniyede tek bir tuşa basarak sökülüp daha sonra yine 3 saniyede yerine takılabilir. Ağırlığı 9 kg. Şuan e-bebek de 1290 tl araba, 349 tl ana kucağı. Portbebe fiyatını bulamadım. Ama 1500 TL ye hem hafif hem dizaynı hoş hem de kullanışlı



 
BEBE CONFORT

Şuan özelliklerini yazabildiğim sitelere ulaşamıyorum malesef. Ama kendim gidip incelediğime göre anlatırsam, bunun da tasarımı çok şık. Yine tek elle kolayca kapanıp açılıyor. Katlandığında çok yer kaplamıyor. Fiyatı özelliklerine göre gayet makul. Bebek arabası 800-900 tl arası. Ana kucağı yine 250-300 tl arası. Buna maxi cosi ve benzeri ana kucakları da takılabiliyor. Yine bulduğumda özellikleri ayrıca ekleyeceğim.
 
 
Sizin kullandığınız, önerdikleriniz neler? Ayrıca puset için de önerilerinizi beklerim. O da gerekecekler arasındaymış sanırım:)

10 yorum:

  1. Ben bebe confort kullandım. şu yazımda da bahsetmiştim http://denizdenerde.blogspot.com/2013/01/bebek-alisveris-listesi.html çok da memnun kaldım ama ne kadar kullandın diye soracak olursan sadece 1.5 yıl sonrasında Ada yürümeye başladı ve çok az bebek arabasına oturur oldu ve ne kadar hafif ve küçük gibi görünse de asla hiçbir travel sistem araba tek elle aç kapa arabaya yerleştir gibi bir şey olamıyor çok zor gelmeye başladı ve minik baston puset alarak rahata erdik :)

    YanıtlaSil
  2. arabaya yerleştirmeyi bilmiyorum ama tek elle açıp kapamayı çok rahat yaptık, şimdilik! :) Ama dediğin gibi bakalım ne kadar kullanacağız. benim kuzenmim de aynı zamanlarda baston pusete geçti. onu almak şart olacak. Senin baston puset markası neydi? onların hepsi hafi herhalde. onun dışında mutlaka olmalı denilen bir özellik kalmıyor artık değil mi? :)

    YanıtlaSil
  3. Canım bende ne alacağımızı tam bilemiyorum fakat sürekli dışarlarda olmayacaksan öyle çok paralar verme yazık , ne kadar yatacak ki arabanın içinde ? Ben öyle düşünüyorum ama şimdilik tabii :) tam bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu konuda şanslıyım aslında. arkadaşım veriyor bana bebek arabasını, dediğin gibi çok az kullanmışlar:) ve tertemiz. Ve en önemlisi beğendiğim ve sevdiğim bir model:) yoksa ilk bebek heyecanı olduğu için yine de beğendiğimi alacaktım ama böyle denk gelince bir masraftan kurtulduk:)

      Sil
  4. Merhaba. Sitenizde email adresiniz yok. Text link reklam için nasıl görüşebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,birikizleringunlugu@gmail.com a mail atabilirsiniz

      Sil
  5. bende 2 ay bebek arabası araştırdım mağazada pahalı bebek arabalarına göz atarken tanıdığım olan personel bunların hepsi gösterişten başka birşey değil paranızı boşa vermeyin dedi banada mantıklı geldi sonuçta 1000-1500 civarı para verince çokta rahat olacağı anlamına gelmiyor marka vermeyeyim satıcı 1300 lira değerinde bir arabayla 200 lira değerinde bir arabayı karşılaştırdı 200 liralık arabanın üstüne resmen kendi oturdu (80 kilo) araba hiç sarsılmadı bile diğer arabaya değil oturmak baskı bile uygulayamam dedi çünkü o çok pahalıya satılan travel setler arkadan desteğinin çok olmaması yüzünden çünkü çyle daha şık duruyor çokta sağlam gibi gelmedi bana 2 ay boyunca hep en tanınmış pahalı bebek arabalarını araştırdım durdum sonradan ise şöyle bir şeye karar verdim 350 tlden 188 tl ye düşmüş bir çift yön bebek arabası aldım daha sonra chicconun baston pusetini alıcam oda 350 civarı birşey kafamdaki çift yönmü bastonmu kargaşasınada 2sini uygun fiyata alarak son vericem en aazından sonradan hoşuma gitmese bile fazla para vermediğim için üzülmeyeceğim arkadaşım 1500 liraya travel set aldı şimdi bin pişman tabi herkesin kendi isteği kendi bütçesi kendi düşüncesi ayrı. İnş herkes gönlüne göre bir araba bulur

    YanıtlaSil
  6. aralarında 2 yaş olan çocuklarım var, tek başımada çıkabileceğim için ikiz arabası araştırmaya başladım. bogabo markasını önerdiler fakat çok pahalı geldi, abc design markasını önerdi bi iki arkadaşımız onun fiyatı diğerine nazaran daha iyidi ve sağlamlık konusunda bence iki yetişkini bile taşıyabilir denemedim ama :) yaklasık 4 yıldır kullanıyoruz çokta memnun kaldık.

    YanıtlaSil
  7. aslında ben bunu aldım,
    bayağı kullanışlı ve rahat
    sonuçta bebeğimizin rahatlığı hepsinden önemli
    http://www.indirimvekalite.com/anne-bebek-oyuncak-k-22/-k-10077/bebek-arabalari-k-4574/prego-2085-smart-fold-bebek-arabasi-sari-u-126820.html#.WGuwQ9SLSzc

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir blog olmuş,
    benim için de güzel bir fikir oldu,
    ben de sizleri bloğuma beklerim,
    faydalı olabileceğimi düşünüyorum
    http://alisverisblogumuz.blogspot.com.tr/2016/12/guvenli-bebek-urunleri-nereden-alinir.html

    YanıtlaSil