İzleyiciler

21 Ocak 2013 Pazartesi

HAMİLELİK ÇATLAKLARINI ÖNLEME GİRİŞİMLERİM


Hamileliğim benim hızına yetişemediğim bir hızla gidiyor.
20+5 gün oldu.
Bu geçen zamanda hızına yetişemediğim bir diğer şeyde göbeğim:)
Bu sabah tartıldım ve 7 kilo almışım!!!

İlk 3 ay 1 kilo ile süper giden kilo alımı sonrası ortalamada her ay 3 kg almış gözüküyorum. Ve bu hiç normal değil:( çünkü doktorun dediğine göre 6 ya kadar 1'er kilo, 6 dan sonra 2'şer kg ortalamada alacaktım. ama ben bir alacakken 3 alıyorum, ve bu gidişay beni korkutuyor.

Hadi kiloyu talmayım diyorum. El mahkum verme çabasına gireceğiz. 5 değil 10 kg vermek için uğraşırım:) ama karnımda da gerilmeler başladı. Resmen nefes almamı, merdiven çıkışımı, yürüyüşümü değiştirdi.

Şuan boğazımı tutamadığım için, en azından karnımdaki gerginlikten dolayı çatlak oluşmaması için önlem alabiliyorum sadece.

Çoğu insanın dediğine göre çatlak oluşumu biraz vücut yapısına da bağlı. kimi ne kadar yağlansa da çatlamıyor, kimi malesef çatlaklı bir hayata merhaba diyor.

Annemde olmamış hiç, umarım ona çekerim diyorum ama kendileri de 11 kilo ile bitirmiş tabi hamileliği:(

Neyse; benim yakın çevremden duyduğum krem "Lierac" idi. Tesadüfen duyduktan bir iki gün sonra da unnado sitesinde kampanyası vardı ve 37 TL gibi iyi bir fiyata aldım. Keşke bir kaç kutu alsaymışım. Aklısız kafam. Şuan indirimli rastladığım bir yer yok malesef. fiyatlar 70-90 TL arasında. İndirimini gören duyan olursa haber versin lütfen..  


Dediğim gibi benim denediğim tek krem bu. Sonuçları doğum sonrası göreceğiz ama kremden çok memnunum.
Çünkü vıcık vıcık bir yağ de
ğil. Jel şeklinde. Çok küçük bir miktarı tüm karın çevremi nemlendirmeye yetiyor. Aynı zamanda göğsüme ve basenlere de sürüyorum.
Hemen üzerimi giyniyorum ve kesinlikle kıyafete bulaşma, iz bırakma vb derdi yok. kokusu yok. Varsa da hissedilmeyecek kadar az. Çok hafif serinlik hissi veriyor. ve bu cayır cayır yanan vücuduma çok iyi geliyor:) Tamamen organik ürünlerden oluşuyor - At kuyruğu ekstresi, al kamelya ektresi ve Sarmaşık extresi bileşenleri( Alchemillia, Ivy ve Horstail ) - Üzerinde hamileliğin 3. ayından itibaren kullanım öneriyor.Ben aynen dediği gibi 3. aydan beri kullanıyorum. daha yarısı bile bitmemiştir. Şuan için çatlak yok, inşallah böyle devam eder. Orjinal sitesi için tık tık.
 
 
Onun dışında bir diğer yaptığımda her duşta, son işlem olarak yine aynı bölgelere Johnson's baby sürmek. Mor rengi favorim. Doğal ve rahatlatıcı kokuların özel bir karışımı olan NaturalCalm aroması içeriyormuş. Bunu sürüp, tekrar bir su tutuyorum. Aynı şekilde süper nemlendiriyor. Açıklamasında da şu şekilde yazıyor zaten " Islak cilde uygulandığında birçok losyon ve kreme göre 10 kata kadar daha fazla nemi hapseder"
 
Bunun dışında neler mi var?? benim şimdiye kadar aldığım kilo ile doğuran Ebru Şallı'nın kendine uyguladığını söylediği çatlak kremi. Tarifi şu şekildeymiş:
 
1 yemek kaşığı fındık yağı
2 yemek kaşığı kayısı yağı
1 yemek kaşığı portakal yağı
2 yemek kaşığı badem yağı
 
Yapılışı: Yağların hepsini karıştırın ve küçük bir kavanoza koyun. Karışımı, günde iki defa, sabah ve akşam karnınıza ve çatlamaya müsait bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Bu yağ ile bacak ve göğüslerinize de masaj yapın. Ben daha denemedim. Ama denenebilir.



 
 
 
Eczanelerde satılan çeşit çeşit krem var. kimisi pahalı, kimisi ucuz. Çeşit çeşit. İnsanın kafası karışıyor. Gerçekten bu fiyat farkına değen farkı var mı diye. ama insan bunlardan birini kullanınca da kendini rahat hissediyor.

Yinede burada asıl önemli olan genişleyen bölgeleri devamlı nemli tutmak aslında. o ya da bu kremle. Yeterki aşağıdaki gibi bir görüntüye ulaşmayalım.



 
Deneyimli olanların çatlak önleme girişimlerini, krem önerilerini bekliyorumm.

8 yorum:

  1. Ayda 1 kilo azmış ama yaa :-( , ben şimdi hiç dikkat etmesem hamile olmadan alırım ayda bir kilo çok rahat daha fazla bile alırım.Hani bir bebek dünyaya getiriyorsun takma böyle şeyleri der birçok insan herhalde ama değil bence.Çünkü o vücut senin ve sen o vücutla hayatına devam edeceksin.Kimse vücudunun bozulduğunu görmek istemez.Benimde en korktuğum çatlaklar, çünkü geri dönüşü yok.İnşallah senin de böyle çatlaksız devam eder .-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında şöyle bir tablo var. burada arada abartılar var sanki ama toplamda 11 kiloyu zaten napsan ne etsen alacaksın. bunun üstüne aldığın her bir kiloyu ise vermek için çaba harcayacaksın:(
      Kan:1.5 kilo
      Meme:1 kilo
      Uterus:1 kilo
      Fetus:3.5 kilo
      Plesenta:1 kilo
      Amniotik sıvı:1 kilo
      Yağ,protein,vs:3.5 kilo
      Su:2 kilo

      Sil
  2. bende 13 haftalık hamileyim :) İkizler burcuyum ve İzmirdeyim hahah kendime benzettim. henüz 1 kilocuk aldım. Cocoa Butter Formula diye bir yağ önerdiler bana henüz denemedim. bende bed time oil kullanıyorum. önemli olan nemlendirmek bence. Umarım sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı olsunn:) 1 kilo süüper. benim de ilk üç ay öyleydi ama sona aynı kitaplarda yazan gibi yiyecekler gözüme bir başka gözükmeye başladı ve katiyen doymuyorum:) 11-12 kilolarla bitirmek büyük marifetmiş. bence de nemlendirmek önemli olan. İnşallah, sevgiler:)

      Sil
  3. Merhaba.. ben de 13 haftalik hamileyim ve daha hic kilo almadim. Ancak karnim erken buyumeye basladi. Catlak kremi icin internette arastirma yaparken blogunuza rastladim. Lierac kremi iki arkadasimdan duydum kullanmislar ve hic catlamamislar. Ben de kullanmayi dusunuyorum. 100 ml lik bir tup doguma kadar yetiyor mu? Ayrica bebe yagi tavsiyenizi de uygulamayi dusunuyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba surme miktariniza gore degisir ben doguma kadar 1.5 kullanmis oldum, bebe yagini da her banyoda surdum ve hic catlama olmadan bitti hamileligim ;) bu kremlere eses ihtiyaciniz 5-6 aysan sonra olacak zaten gerginlik hissini azaltip kasintisi olanlari da ferahlatiyor. Turuncukasa.com ya da unnado da kamoanyalari oluyor takip edin isterseniz. Sevgiler

      Sil
  4. KESİN BİLGİ YAYALIM :D
    "Vücut çatlaklarında yapabileceğiniz en ucuz çatlak tedavisi aslında evde çatlak tedavisi olarak uygulayabileceğiniz kimyasal peeling yöntemleridir. Çünkü klinik ve güzellik merkezleri oldukça yüksek çatlak tedavisi fiyatları istiyorlar. Eğer gerekli sabrı gösterirseniz muhtemelen 8 ay içinde kimyasal peeling asitleri (glikolik asit, tca) ve vitamin (a vitamini, c vitamini, e vitamini) gibi maddelerle çatlaklardan kurtulmuş olacaksınız."

    YanıtlaSil
  5. merhaba;
    lierac internet üzerinden alındıgında koruma bandı olmadan teslimat yapıldığına dair sitelerde şikayet yorumları okudum. Siz aldıgınız zaman ürünlerde böyle bir sıkıntı yaşamış mıydınız acaba ?

    YanıtlaSil