İzleyiciler

2 Ocak 2013 Çarşamba

HAMİLE KİTAPLARI

Öncelikle herkese sağlıklı,mutlu, huzur,aşk,kazanç dolu güzel bir yıl diliyorum.
Umarım herkesin hayalleri gerçekleşir:)

Ben yeni yılın ilk günlerini kızıma ya da oğluma yapacağım alışverişlerle geçirmeyi hayal ediyordum.. Takip ediyorsanız eğer 28/12/12 Cuma günü bebişin cinsiyetinin belli olmasını umuyorduk ama olmadı:(

Cuma günü heyecandan saat 04:00 de kalktım. Zaten akşamdan hatta bir haftadan beri heyecandan kalbim güm güm..saat 09:00 u zor ettim. Doktorumuza gittik. Kafadan başlayalım incelemeye dedi. herhalde dedim o da bana heyecan yaptırıyor. Neyse maşallah gayet sağlıklı. Annesi de öyle. İlk üç ayda 1 kilo alıp gayet normal giden hamileliğim kalan 1 ayda 2.5 kilo almamla çok da normal olmadı tabii.. ama napiim aynı kitaplardaki gibi oldu. yiyecekler gözüme bir başka başka gözüküyor:) hepsini çoook seviyorum. Ama doktorum dikkat et dedi. hamur işinden uzak durmaya çalışacakmışım. (Bunu demesiyle akşamına,ertesine güne kutu kutu hamur işi alır mı insan:( gözüm dönüyor resmen:)) 
Bu arada bir de demir hapları verdi. daha doğrusu küçük küçük şişeler. Adı "Ferplex Fol". 

Neyse konuma döneyim. Doktor tek tek anlattı ve karnımı temizlemem için mendilleri koydu üzerime..Eeee cinsiyet dedim. Söylememişmiydik diyor. Yok dedim. 12. haftada bana kız gibi geliyor demiştiniz ama net birşey söylemediniz. tekrar baktı ama emin olamadı:( sen 12. haftada birşeylere benzet. 17 de benzeteme. Bu haftaya gelip de cinsiyeti öğrenemeyen ender insanlardanımdır sanırım. İşte bir şeyi çok istememeyi öğrenemedim bir türlü. Ne zaman çok istesem hep sorun çıkar zaten:( doktor da demez mi nasılsa birşey alacak halin yok biraz daha sabret. Ben buradan çıkışta alışverişe gidecektim diyorum. yook daha çok erken diyor...

hayır unisex alayım diyorum ama kız ya da erkek şeyleri daha hoş sonuçta..

Neyse insan illa birşeyler almak istiyor ya. bende kitaplara sarıyorum bu durumda:)

Aşağıda aldığım,arkadaşlarımdan gelen kitaplarım var. Okumak isteyenlerin fikri olsun diye paylaşmak istedim.



Hamilelik Takvimi:  Bu kitap ilk hamilelik hediyem. Benim düşünceli arkadaşım hemen gidip bunu bulmuş almış. Çok da iyi etmiş. Bu kitapın bir sayfasında hafta hafta bebekteki ve annedeki değişimler yazıyor. Her haftada tarih, karın çevresi ve kilonuzu ve düşüncelerinizi not edeceğiniz alanalar var. onun dışında o hafta ile ilgili küçük küçük öneriler. Ay sonlarında ise bebeğin ultrason görüntüsünü koyabileceğinizve doktora sormak istediklerini not alabileceğiniz bir alan var. Kısa ve öz olduğu için çok keyifli. sizi sıkmadan ana hatlarıyla bilgilendiriyor.



Benim Tatlı Komposto Günlüğüm:  Tuğba Ünsal'ın hamilelik günlüğü. Ama ondaki değişiklikler ya da ay ay bebek kontrolü vs bilgisi çok yok. Yine de okuması eğlenceli. 



Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler: Bu kitabın içinde yanıt bulamayacağınız soru yoktur sanırım. Gebe misiniz den tutun beslenmeye, mikro dalga fırından etkilenir miyim sorusundan, ev içi tehlikelere her sorunuza yanıt var. Onun dışında ay ay neler hissedeceğiniz, o ayla ilgili akla takılan sorulan, bilmeniz gereken önemli şeyler. Doğum sancıları ve doğum, doğum sonrası ilk altı hafta neler hissedeceğiniz, babalarda bebek bekler kısmı ve bir sonraki bebeğe hazırlık..herşey düşünülmüş. Bence herkesin edinmesi gereken bir kitap. Diğerleri kadar bol resimli değil malesef. Ama bence yararlı. Kafana takılan en ufak soruya bile bu kitapta cevap bulabilirsiniz. Bu kitabın: bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler, çocuğunuz büyürken sizi neler bekler, bebeğinizi beklerken nasıl beslenmelisiniz gibi serisi var. Sanırım hepsini edinmeli ama ileride bebişten okuyacak vakit kalır mı orası meçhul tabi:)


Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı: Bu kitabın içeriği de; hamile olmak, nefes egzersizleri, hamile egzersizleri, bebek odası hazırlığı ve alışverişi, doğum, doğum sonrası, doğum sonrası egzersizleri, yeni doğanın özellikleri, emzirme, oyun ve arkadaşlar, evde alınacak güvenlik önlemleri ve ilkyardım. Bu kitapta öyle hafta hafta bebek anne gelişimi yok. Daha doğrusu varda 4 sayfa da bitiyor. Kİtaba çok bayıldığım söylenemez. Ama daha doğum sonrası ile ilgili kısmı okumadım. Belki oraları faydalıdır. Bitince yine yorumda bulunurum. Ama doğum öncesi kısmı için, bence bu kitap alınmasa da olur.


Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler:  Bu kitabı arkadaşım verdi. Doğum sonrası ile  ilgili olduğu için okumayı son aylara bırakıyorum. Bu kitapta resimsiz. Fakat bu da her arayacağını bulacağın bilgilere sahip bir kitap gibi gözüküyor. Yine okuyunca yorumlarımı güncellerim.  


Ama sonuç olarak bir kitabın başında okuduğum gibi hiçbir bilgi, hiçbir kitap sizi anne yapmaz. Ancak bir bebeğiniz olduğunda anne olursunuz..

6 yorum:

  1. acaba yerli yazarlarin mi yoksa yabanci yazarlarin mi kitaplarini almak gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla genelleme yaomak ne kadar doru olur bilmiyorum. Benim bu okuduklarimda yabanci yazarlar daha iyiydi ama belki benim kesfedemedigim yerli yazarlarda vardir. Sende de var mi guzel haber??

      Sil
  2. kuzenimin bebeğinin cinsiyeti bebek doğana kadar belli olmadı, bebek saklıyordu cinsiyetini. o yüzden bebek doğana kadar isim belirlenmemişti, bebeğin giysileri hep yeşil renk falan alınmıştı. kız oldu :)

    böyle daha heyecanlı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten miii??? İnsallah biz sonraki aya ogreniriz;) sadece kiyafetvdegil ki, yatak carsafindan tut bebek arabasina kadar kiz icin ayri guzel desenler var erkek icin ayri;) insan cok ozeniyor ona gore almayi;)

      Sil
  3. Genel olarak kız bebeklere hemen göstermez derler. Bende bir çok kez denedim. Gerçekten kız bebekler hep geç gösteriyor.

    Umarım dileğin gibi olur :)

    YanıtlaSil