İzleyiciler

10 Ekim 2012 Çarşamba

Oral-B Braun Professional Care Oxyjet 3000 - Diş Fırçası ve Ağız Duşu ile Lekesiz Bembeyaz Dişler


Her ne kadar çoğu zaman sürmeyi unutsamda, rujlarda belli belirsizleri daha çok seviyorum. Kırmızı sürenlere ise imreniyorum. Kaç tane kırmızı ruj alma girişimim oldu, hiçbirini de yakıştıramadım kendime. Almak için gittiğimde deniyorum, tek dikkatimi çeken daha beyaz gözüken dişlerim oluyorJ Size de öyle geliyor mu? Sanki kırmızı ruj sürünce dişler daha beyaz gözükmüyor mu??

Neyse Allahtan dişlerim öyle sapsarı değil ama iş hayatıyla artan kahve çay vb biraz sarartmaya başladı. Eşimde de sigaradan dolayı lekeler oluşmaya başlayınca araştırmalara başlamıştık. İlk olarak diş macunlarının hepsi denendi tabi. Hangisinde beyazlatan yazıyorsa aldık. Ama en çok aşağıdaki colgate diş macunundan memnun kaldık. Gerçekten beyazlatmada, lekenin gitmesinde etkili. Tavsiye ederim ve sizinde etkisini gördükleriniz varsa tavsiyelerinizi beklerim.
 

Bir diğer girişim ise  aşağıdaki güzellik J Braun oxyjet dış fırçası. Allahımm, bu kadar mı mükemmel bir alet olurJ Gözlerimle görmesem inanmazdım ama bunu kullandıktan kısa bir süre sonra eşimin dişlerindeki lekeler tamamen kayboldu. Dişlerimiz daha beyazladı. Diş fırçaları her dişi tek tek çevreleyip,dakikada 8000 salınım hareketi ve 40000 titreşim yapıyor!! Biz çok sevdik. Merak edenler için de işte detayları:


Fırça başları ve aksesuarları:

*Precision Clean Fırça Başı: Üstün sağa-sola ve ileri-geri hareketi ile dişleri, diş eti çizgisini ve arka dişler gibi ulaşılması güç yerleri temizler.

*Sensitive Fırça Başı: Hassas diş ve diş etleri için derinlemesine temizlik sağlamaya yardımcı olur. Diş ve diş etlerine karşı nazik ekstra yumuşak kıllara sahip.

*3-D White Fırça Başı: Dişlerdeki kahve,çay ve tütün lekelerini çıkartmaya yardımcı olarak dişlere doğal beyazlık ve parlaklığı kazandırmak üzere tasarlanmıştır.
 

Bütün fırça başlarında size fırça başını ne zaman değiştirmeniz gerektiğini hatırlatan indicator mavi kıllar var. Bu kılların rengi beyazladığında değişim zamanı geldi demektir.

*Dil Temizleyicisi: Nefesinizi tazelemeye yardımcı oluyor. Kokuya neden olan bakterileri gidermek için tasarlanmıştır.
 

*Interdental Temizleyici: Etkili biçimde dişleri temizlemeye ve diş etlerini sağlıklı tutmaya yardımcı. Fırçalamadan önce kullanılmalıdır.
 

Ciihaz tam şarj olduğunda günce iki kere kullanımla 1 hafta kullanım sağlıyormuş. Bizimki hep şarja takılı olduğu için bunu denemedim.

Ayrıca fırçalama seçenekleri var. Günlük temizlik, hassas ve parlatma. Fırçayı ilk açışta günlük temizlik modunda başlıyor. Ama açma kapama düğmesine iki kere basınca hassas&parlatma moduna geçiyor.

Eğer istemeden çok bastırarak fırçalama yaparsanız fazla basınç uyguladığınıza dair uyarılıyorsunuzJ Ayrıca her 30 sn de bir fırça hafifçe titreyerek bir 30sn yi geride bıraktığını hatırlatıyor size. Önerilen ise 2 dak fırçalamaJ

Bu ürünü tercih etmemizin en büyük nedeni ise ağız duşu olması. Bu ağız duşu başlığından 4 adet çıkıyor. Altına da çıkan renkli halkacıkları takınca fırça kimin belli. Biz diğer diş fırçalarının da yedeğini bakmaya fırsat bulamadığımız için birimiz hasaah birimiz diğer fırça başına takıp renkleri fırçaları  bölüştük:) inşallah yedeklerini alıp tam set yapacağız kendimizJ

Neyse gelelim nedir bu ağız duşu: Bir türlü dişimi acıtmadan kullanmayı beceremediğim diş ipinin yeni nesil versiyonuJ Ağız Duşu önce su ve havayı birleştiriyor, sonra bu bileşime basınç uygulayarak bakteri plağına saldırmak üzere milyonlarca uzun ömürlü mikro kabarcığı dişlere gönderiyor.Biz suyun içine 1 kapakda ağız çalkalama suyu katıyoruz daha da güzel oluyorJ Su basıncı kademeli olarak  ayarlanabiliyor.

OxyJet Ağız Duşu, diş fırçası ile birlikte kullanıldığında diş eti iltihabından kaynaklanan bakteri ve diş eti kanamalarını önemli derecede azaltıyormuş. Diş etlerine her gün yapılan profesyonel ağız duşunun, geleneksel ağz çalkalamalara kıyasla diş eti iltihabının oluşumunu önemli derecede önlediği kanıtlanmış.
 
 

Biz çok memnun kaldık. Ben almadan çok araştırıp hiç yorum bulamamıştım. Bu yüzden almak isteyenler varsa paylaşmak istedim.

 

17 yorum:

  1. Tatlım süper yapmışsın paylaşmakla ! Ben seneler evvel pilli ve ucu dönen bir fırça kullanıyordum ama tam hatırlayamadım şimdi markasını :) Memnun değildim :(
    Yeniden almam için bir sebep oldun bana :)

    YanıtlaSil
  2. Blogumu ziyaret ettiğin için çom teşekkür ederim:) Seni GFC'te takip ediyorum. Beni de ekler misin?
    http://styleglaze.blogspot.com

    Postu çok beğendim. Dişhekimi olduğum için çok hoşuma gitti bu konuyu da paylaşman. Malesef ağız duşu dişipinin yerini tutamıyor ama ip kullanmıyorsak, ağız duşu bir miktar işe yarıyor.

    Sevgiler:)

    Cocobolinho

    YanıtlaSil
  3. Hm diş ipini yine lazım diyorsun:) Ben diş ipi ile kanatıryorum hep dişlerimi, bundan da fayda görünce diş ipini bırakıvermiştim:) yorumun/uyarın için teşekkürler. Takibindeyim:)

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok faydalı ve gerekli bir ürünmüş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim ben de alacağım.Bence oral-b yedekleri size bedava yollamalı..

    YanıtlaSil
  6. yazı için çok teşekkürler..elinize sağlık..almak istiyorum şu aralar araştırma aşamasındayım ağız duşu olmalı mı?? yoksa yalnızca fırca mı düşüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diş lekeleriniz varsa ağız duşu çok etkili, tavsiye ederim

      Sil
  7. Merhaba,
    Ben de braunun oral-b oxyjet ağız duşunu kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır ve oldukça memnunum. Okuyanları faydalı olması açısından ben de yorumlasrımı blogumda paylaştım. Paylaşımınız için teşekkürler.
    http://tidyghost.blogspot.com.tr/2014/11/deneme-yamulma-braun-oral-b-agz-dusu.html

    YanıtlaSil
  8. Diş fircasinin şarj gövdesi ayriliyor mu seyahate giderken sadece fircayi götürmek istedigim icin soruyorum.fircadan memnun musunuz yoksa daha uygun fiyata olan fircada onun gibi temizler mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba evet sadece diş fırçasını götürmeniz mümkün ama tabii şarjı dayandığı sürece diş fırçasından memnunuz ama bu makinayı ağız duşunu da kullanacaksanız öneririm. aksi halde daha uyguna sarjlı fırçala mevcuttur

      Sil
  9. Diş fircasinin şarj yeri ayriliyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diş fırçası ayrılıyor tabii kablo ile bağlı değil ama şarjı resimde gördüğünüz büyük ünite. uzun süre seyahat edecekseniz pi yetmeyecektir ama yine de pilsiz normal diş fırçası gibi kullanırsınz sorun olmaz

      Sil
  10. Köprülerim var agiz dusu önerdi doktor.ikisi bir arada olani mi alsam yoksa ayri ayri dus ve firca mi kararsizim.3000 serilik firca mi daha iyi yoksa daha düşük fiyata olan firca mi.bu fircanin hassas fircalama modunun faydasi var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer fırçaları kullanmadığım için yorum yapamayacağım, ama bu fırçadan çok memnunuz

      Sil
  11. Merhaba buradaki diş fircasinin diğer ucuz olan diş fircasina gore farki nedir.hassas mod ise yariyor mu.buradaki kademeler diş etine zarar veriyor mu diş eti sistiginde hassas modda fircalamasak aci olur mu

    YanıtlaSil
  12. merhaba buradaki diş fırçası diğer ucuz olan fırçalara göre nasıl ve hassas modu işe yarıyor mu sizce ağız duşu ve fırça ayrı mı alınmalı yoksa bu takım iyi mi

    YanıtlaSil