İzleyiciler

31 Ocak 2013 Perşembe

GEBELİK KAŞINTISI - 22. HAFTA



 

Bu haftaya kaşınarak başladım desem yeridir..

Sadece elimin üstü ve ayağımın üstü ile tabanı.. Ama yok böyle bir kaşınmak..
Özellikle sabah kalktığımda ve akşam saatlerinde şiddetleniyor.

Kan dolaşımından mıdır dedim, cildim mi kurudu dedim.. Bir kaç gün bekledim ama yok. Sonunda doktora sordum.. daha doğrusu asistanına mail attım. tarif ettim falan..

"Kalmosan" diye bir krem kullanmamı önerdiler. Hemen aldım eczaneden. Akışkan bir yapısı var. Kokusu çok hoş sayılmaz ama iyi geldi. Günde 3-4 defa sürülebiliyor.Özellikle “Kalamin” içeren losyonlar hamilelerde kaşıntıya iyi geliyormuş. Bu krem içeriğinde de %10 Kalamin yazıyor.

Doktora kaşıntı sebebi danışılmalı tabii ama en azından sizi rahatlattığı için bu kremi önerebilirim. Hamilelerin kullanmasında bir sakınca yok. Böcek sokması kaşıntılarında da etkiliymiş mesela:)

 

Peki neden olurmuş hamilelikte bu kaşıntılar??

Bunların en bilinenlerinden birisi “gebelik kolestazı” imiş. Bunun dışında hamilelikte karın bölgesi ve diğer bölgelerin gerilmesine bağlı oluşan çatlaklar da kaşıntıya sebep olabilirmiş. Alerji, egzema,hepatit, kontakt dermatit, ciltte mantar enfeksiyonu ve diğer cilt hastalıkları da gebelik dönemine rastlamış olabilirmiş. Ayrıca hamilelikte terleme artışına eğilim olduğundan bu da özellikle yaz aylarında kaşıntıya sebep olabiliyormuş.

Gebelik kolestazı nedir?

Hamilelerde bütün vücutta kaşıntı olmasına karşın belirgin bir cilt lezyonu olmaması durumunda ilk düşünülecek tanı gebelik kolestazı yani karaciğerdeki safra akımının gebeliğe bağlı olarak yavaşlamasıdır. Bu hastalarda klinik tabloya sarılık da eşlik edebilmektedir. Hamilelikte viral hepatitlerden sonra en sık rastlanan sarılık nedeni gebelik kolestazı hastalığıdır.
 
Gebelik kolestazının nedeni henüz aydınlatılamamıştır. Estrogen ve progensteron hormonlarının hastalığın gelişmesinde rol oynayabileceği düşünülmektedir. İlk belirti kaşıntıdır. Ve genellikle hamileliğin 7. ve 8. aylar arası başlar. Öncesinde bulantı, kusma, karın ağrısı gibi kaşıntının habercisi olan şikayetler oluşabilir. Kaşıntı genelde karın bölgesinden başlar, gövdeye, bacak ve kollara, avuç ve tabanlara yayılabilir. Daha ciddi durumlarda göz kapaklarında ve ağız içindede kaşıntı oluşabilir. Kaşıntı genellikle doğumdan 3-7 gün sonra kendiliğinden azalır ve kaybolur. Hamilelikte görülen bu yaygın kaşıntı genelde tedaviye cevap vermez. Hafif kaşıntılarda serin banyo, yumuşatıcı ve nemlendirici kremler önerilebilir.
 
Ve bu tanı konursa takip edilmelidir. Çünkü erken doğum, amniyon sıvısının bebeğin dışkısı ile kirlenmesi, kalp atım hızında anormallik gibi riskleri vardır.
 
Umarım doğuma kadar sürmez ve tehlikesizdir:)
 

24 Ocak 2013 Perşembe

21. HAFTA - SONUNDA CİNSİYETİ ÖĞRENDİK



29/01 doktor randevu günü yaklaştıkça içim içime sığmıyor, hergün biraz daha sabırsızlanıyor ve heyecanlanıyordum. 22/01 salı günü, kontrole 1 hafta kalmışken hastaneden aradılar, yarınki randevunuza geliyor musunuz diye. afalladım bir an, ne randevusu dedim. Namık Bey'den olan dediler. Allah allah haftayaydı o diyorum. Haklısınız haftaya da gözüküyor. Bunu Kasım ayında almışsınız dediler. Demek önceden bir randevu almışım ve unutmuşum:)

Hemen atladım tabi.. 7 gün yerine 1 gün sonra artık öğrenecektim cinsiyeti.

Sabah 9.30 da bir heyecan gittik yine. Doktorda benle uğraşıyor, ne yapacaksın bu kadar cinsiyeti diye. alışveriş yapacağım diyorum. o da illa 28. haftaya kadar yapma diyor.

Neyse hemen baktı, yok popo dönük. Doktor Bey bu sefer gitmeyeceğim, burada yürür oyalanırım diyorum. 1 ay daha dayanamam, mümkün değill..

Neyse başladık yine kafadan itibaren incelemeye, yüzü artık baya belirgin!! dudakları, burnu. hele 3 boyutlu resimde bildiğin bebek:)

Sonra aşağılara indi, bu da pipisi, erkek dedi. İşte aşağıdaki çıkıntıda acabaya mahal vermeyen kanıtı:)


Tamammm, doğruyu söylüyorum!! o an gözümün önünden o çok beğendiğim kız kıyafetleri geçti evet..şöyle uçup gittiler. Ama aynı zamanda içimde acayip bir mutlulukta oldu. Kızım olsun istiyordum, hatta erkek duyarsam sevinemem sanıyordum ama yanılmışım. İçimde tarifsiz bir mutluluk oldu.

O andan sonra doktorun hiçbir dediğini duymadım desem yeridir. Benden erkek annesi olur mu, onu nasıl eğlerim,bana düşkün olur mu, kafamdan milyon tane soru geçti:)

Muayene bittikten sonra kafamdaki soruları sordum doktora. Mesela, dolgum düştü. Yaptırmamda hiç sakınca yokmuş. burun kanamaları, tıkanıklıkları, ayaktaki şişler, solunum zorluğu,kokusuz-kaşıntı yapmayan akıntı...:) hepsi normalmiş.

İlaç olarak sadece ferplex.e devam edecekmişim. Eleviti ısrarla sordum içme diyor.

bebiş ~450 gr olmuş boyu da 26 cm:) benim kilo olarak fazlam var malesef. 5 ay sonu max 6 almış olmak gerekirken benim 7 kg oldu. max.dan 1 kilocuk fazla:)

işte böyle, artık bir ismi olana kadar bebiş değil oğluş oldu bizim minik kuş:)

Şimdi en keyiflisi ve bir o kadar zoru isim bulmak. önerilerinizi beklerim. ihtiyacım olacak.

Vee  ALIŞVERİŞŞŞ :)



21 Ocak 2013 Pazartesi

HAMİLELİK ÇATLAKLARINI ÖNLEME GİRİŞİMLERİM


Hamileliğim benim hızına yetişemediğim bir hızla gidiyor.
20+5 gün oldu.
Bu geçen zamanda hızına yetişemediğim bir diğer şeyde göbeğim:)
Bu sabah tartıldım ve 7 kilo almışım!!!

İlk 3 ay 1 kilo ile süper giden kilo alımı sonrası ortalamada her ay 3 kg almış gözüküyorum. Ve bu hiç normal değil:( çünkü doktorun dediğine göre 6 ya kadar 1'er kilo, 6 dan sonra 2'şer kg ortalamada alacaktım. ama ben bir alacakken 3 alıyorum, ve bu gidişay beni korkutuyor.

Hadi kiloyu talmayım diyorum. El mahkum verme çabasına gireceğiz. 5 değil 10 kg vermek için uğraşırım:) ama karnımda da gerilmeler başladı. Resmen nefes almamı, merdiven çıkışımı, yürüyüşümü değiştirdi.

Şuan boğazımı tutamadığım için, en azından karnımdaki gerginlikten dolayı çatlak oluşmaması için önlem alabiliyorum sadece.

Çoğu insanın dediğine göre çatlak oluşumu biraz vücut yapısına da bağlı. kimi ne kadar yağlansa da çatlamıyor, kimi malesef çatlaklı bir hayata merhaba diyor.

Annemde olmamış hiç, umarım ona çekerim diyorum ama kendileri de 11 kilo ile bitirmiş tabi hamileliği:(

Neyse; benim yakın çevremden duyduğum krem "Lierac" idi. Tesadüfen duyduktan bir iki gün sonra da unnado sitesinde kampanyası vardı ve 37 TL gibi iyi bir fiyata aldım. Keşke bir kaç kutu alsaymışım. Aklısız kafam. Şuan indirimli rastladığım bir yer yok malesef. fiyatlar 70-90 TL arasında. İndirimini gören duyan olursa haber versin lütfen..  


Dediğim gibi benim denediğim tek krem bu. Sonuçları doğum sonrası göreceğiz ama kremden çok memnunum.
Çünkü vıcık vıcık bir yağ de
ğil. Jel şeklinde. Çok küçük bir miktarı tüm karın çevremi nemlendirmeye yetiyor. Aynı zamanda göğsüme ve basenlere de sürüyorum.
Hemen üzerimi giyniyorum ve kesinlikle kıyafete bulaşma, iz bırakma vb derdi yok. kokusu yok. Varsa da hissedilmeyecek kadar az. Çok hafif serinlik hissi veriyor. ve bu cayır cayır yanan vücuduma çok iyi geliyor:) Tamamen organik ürünlerden oluşuyor - At kuyruğu ekstresi, al kamelya ektresi ve Sarmaşık extresi bileşenleri( Alchemillia, Ivy ve Horstail ) - Üzerinde hamileliğin 3. ayından itibaren kullanım öneriyor.Ben aynen dediği gibi 3. aydan beri kullanıyorum. daha yarısı bile bitmemiştir. Şuan için çatlak yok, inşallah böyle devam eder. Orjinal sitesi için tık tık.
 
 
Onun dışında bir diğer yaptığımda her duşta, son işlem olarak yine aynı bölgelere Johnson's baby sürmek. Mor rengi favorim. Doğal ve rahatlatıcı kokuların özel bir karışımı olan NaturalCalm aroması içeriyormuş. Bunu sürüp, tekrar bir su tutuyorum. Aynı şekilde süper nemlendiriyor. Açıklamasında da şu şekilde yazıyor zaten " Islak cilde uygulandığında birçok losyon ve kreme göre 10 kata kadar daha fazla nemi hapseder"
 
Bunun dışında neler mi var?? benim şimdiye kadar aldığım kilo ile doğuran Ebru Şallı'nın kendine uyguladığını söylediği çatlak kremi. Tarifi şu şekildeymiş:
 
1 yemek kaşığı fındık yağı
2 yemek kaşığı kayısı yağı
1 yemek kaşığı portakal yağı
2 yemek kaşığı badem yağı
 
Yapılışı: Yağların hepsini karıştırın ve küçük bir kavanoza koyun. Karışımı, günde iki defa, sabah ve akşam karnınıza ve çatlamaya müsait bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Bu yağ ile bacak ve göğüslerinize de masaj yapın. Ben daha denemedim. Ama denenebilir.



 
 
 
Eczanelerde satılan çeşit çeşit krem var. kimisi pahalı, kimisi ucuz. Çeşit çeşit. İnsanın kafası karışıyor. Gerçekten bu fiyat farkına değen farkı var mı diye. ama insan bunlardan birini kullanınca da kendini rahat hissediyor.

Yinede burada asıl önemli olan genişleyen bölgeleri devamlı nemli tutmak aslında. o ya da bu kremle. Yeterki aşağıdaki gibi bir görüntüye ulaşmayalım.



 
Deneyimli olanların çatlak önleme girişimlerini, krem önerilerini bekliyorumm.

17 Ocak 2013 Perşembe

ANGELSOUNDS-BEBEĞİN KALP ATIŞINI DİNLEME - 20.HAFTA


Günaydınlarrr,

Şu bir iki gündür keyfim çok yerinde. Artık bebişin hareketlerini hissetmeye başladım. Her yerde kelebek kanat çırpması falan yazıyordu. Bende böyle gaz hareketi gibi birşeyler oluyordu. Neredeyse 16.haftadan beri. herhalde bunlar değil diyordum. Ama bunlar giderek arttı. sanırım onlarmış:) duyuyormuşumda haberim yokmuş:)

Şimdiki hissiyatım içimde küçük baloncuklar patlaması gibi:) Çikolata yiyince hemen bu hareketin başlaması onun bebiş olduğuna emin olmamı sağladı zaten:)

Ayrıca sonunda bebişin kalp atışını istediğim heran duyabiliyorummm:)

Nasıl mı?? Angelsounds sayesinde. Bunu bana kuzenim verdi. 18. haftadan sonra (kimi yerde 12 hafta falan yazıyor ama bence biraz zor) bu küçük aleti göbüş üzerinde gezdirmek suretiyle bebeğinizin kalp atışını duyabiliyormuşsunuz. Hatta hıçkırık vb. Ama ben daha o aşamalara gelemedim. Angelsoundsu göbeğin üzerine yerleştirdiğiniz çıkıntıya bebe yağı falan sürünce daha kolay kaydığı için daha rahatta bulunabiliyor.

Angelsounds.u ilk 18 haftalık hamile bir arkadaşımda denedik. Acayip güçlü bir şekilde kalp atışı sesleri duyuldu. Ben 18. haftamdan beri deniyorum daha iki gündür duyabiliyorum, o da çok derinden. sessiz bir yerde dinleyerek. Ama o kadar güzel birşey ki. Benim şuan dinleme amacım sadece zevk almam:) paranoyaklıktan ötürü değil yani, yaşıyor mu falan diye..Ama ileriki zamanlarda,bebeğin saatlerce hareket etmediği durumlar olursa en azından bu alet ile kalp atışını dinleyip rahatlayabilirsin.

Angelsounds üzerinde aynı zamanda bir kayıt düğmeside varmış. Bebeğin kalp atışlarını kayda alıp ileride ona dinletebilmen için. Ben daha denemedim. Zaten dediğim gibi çok derinden duyduğum için.

Kuzenim y.dışından bir siteden almıştı diye biliyorum ama şimdi baktığımda gittigidiyor.da, E-bebekde vb var. Genelde fiyatı 80-85 tl iken e-bebek sitesinde 49.90 tl olarak gözüküyor.Detaylar için tık tık

Ben çok memnunum.

Bu keyfi tatmak isteyenlere duyurulur:)




 

14 Ocak 2013 Pazartesi

EOS Lip Balm Çekilişi

Merhabalarrr,

NeVital Organik ve DenizDeNerde İşbirliği ile süper bir çekiliş var.
EOS Lip Balm çekilişiii
 
üstelik kazanan 1 değil tam 10 kişi:)

Şartları gayet basit.
 
Sizde katılmak isterseniz detaylar için tık tık.

Herkese bol şans:)

 

 
 
 

HAMİLELİKTE TETANOZ AŞISI - 18.HAFTA


Herkese iyi haftalarrr:)

Son doktor kontrolü ile ilgili yazımda sadece cinsiyete odaklanmışım. O yüzden şimdi yazmadığımı farkettiğim ve benim gibi aklına takılıp ta okumak isteyenler için kalan detayları yazayım istedim.

Öncelikle son doktor kontrolünde 17. haftalık hamileydim. Bebişin kilosu 237 gr olmuş, boyu da baş topuk 17 cm. Bebişler inanılmaz hızla büyüyorlar!! Doktorun ölçümlerine göre gün olarak SAT a göre biraz önde gözüküyor. ama bu tabi değişebilir. Sonlara doğru tahmini doğum tarihini belirlemede daha kritik olacak:)

Balık yağı içeyim mi diye sordum. Gereksiz buldu. Ben çok balık yiyemiyorum o yüzden dedim. Günde 4-5 ceviz ye yeterli dedi.

Bu arada 10 gün sonra sağlık ocağına kaydol ve tetanoz aşısı yaptır dedi. Şaşırdım. Hamilelikte aşı olunmaz sanıyordum. Ama Tetanoz dışındakilermiş. Tetanoz aşısı anneyi ve annede oluşan antikorların da bebeğe geçmesiyle bebeği koruyormuş. Göbek bağı kesilirken paslı vb bıçak kullanılması, sezeryanla doğumlarda yine aynı şekilde bir kullanım, hatta bu mikrop ev-ameliyathane tozlarında bile bulunuyormuş. Bu sebeple sizin en ufak bir yaranızla temasında anne de bebek de tehlike yaşayabilir.

Ben de 10 gün sonra sağlık ocağına gidip kayıt oldum. Onlarda hamileyi ve bebeği takip etmekle yükümlülermiş. Çok ilgilendiler. Benim için bir hamile kaydı açtılar. Hangi kontrollerden geçtim, neler kullanıyorum. TSH ım önceden yüksek çıktığı için tekrar test yaptılar. Kan hapı kullandığım için kan sayımı yaptılar. Tetanozumu yaptılar. 1 ay sonra 2. doz için gitmem gerekiyormuş. Hepsi ücretsiz yapılıyor.

Tetanoz, hamilelikte 18-19. haftalarda ilk dozun, 1 ay sonra da 2. dozun yapılması gerekiyormuş. Bu ilk hamilelikte geçerli. Sonraki hamilelikte 1 doz yeterli oluyormuş. Ama aradan kaç sene geçtiğine de bağlıdır sanırım:) Aşağıdaki gibi bir takvim buldum ama yine de doktorunuzu dinleyin tabi ki:)

Td1 Gebeliğin 4. ayında-ilk karşılaşmada (Koruma süresi yok)
Td2 Td1'den en az 4 hafta sonra (1-3 yıl korur)
Td3 Td2'den en az 6 ay sonra (5 yıl korur)
Td4 Td3'den en az 1 yıl sonra veya bir sonraki gebelikte (10 yıl korur)
Td5 Td4'den en az bir yıl sonra veya bir sonraki gebelikte (Doğurganlık çağı boyunca koruru)
 
 

7 Ocak 2013 Pazartesi

BATH & BODY WORKS - Shea krem emdirilmiş lounge çorap

Günaydınlarrr,

Bugün kendimi şımartmak için aldığım çorabımdan bahsetmek istiyorum.
Diyeceksiniz ki insan kendini masajla şımartır, çikolatayla şımartır..çorap ne??

Ama bu Shea krem emridilmiş çorap:)

Daha önceki İstanbul seyahatlerimde bath & body works de görüp, isteyip, çoraba da bu para verilir mi diyip kıyamamıştım almaya.

Bu son gittiğimde, yine gittim bir koşu bu çoraplara bakmaya 2 tane alana daha indirimli bir kampanya yapmışlardı. Bir anneme bir kendime, amaaan diyip aldım.

Geçenlerde de büyük bir hevesle şunları bir giyeyim de evde keyif yapayım dedim.

Öncelikle boyutları standart ama benim 38 numara ayağıma biraz zorlayarak sığdırdım. Boyu da bileğin 1-2 parmak yukarısına geldi. denerken yatakta, beyaz çarşaf üzerinde giyiyordum. Bir de ne göreyim beyaz çarşafım tüy yumağıyla doldu. Bastığın yerlerde iz bırakıyor:( altı kaparcıklı. Hiç kaydırmıyor ama dediğim sebepten terliksiz giyme niyetinde değilim. Ve malesef bana hiç kremli gibi gelmedi. Çorabın kendisi yumuşacık ama içinde hiç öyle kremli hissi yok. Çorabı ayağımdan çıkardığımda da bir yumuşama hissi olmadı zaten.

Emdirilmiş kremin 25 yıkamaya kadar dayandığı yazıyor etiketinde ama dediğim gibi bana krem hissi malesef gelmedi.


 

Memnun kalmadım yani. İzmirde oturduğum için gidip bu ne yaw diyemedim ..Ama sonraki ilk gidişimde söyleyeceğim.

Bu ürün kötü çıkmış olabilir ama orada denediğim harika manikür kremleri, banyo tuzları, kokular, mumlar, kremler vardı. Fiyatları body shop kıvamında. Ama malesef y.dışında çok çok komikmiş fiyatları. Sitesi burada.

Bir sürü güzel banyo tuzu, koku varken sadece çorap alıp çıktım. o da fos çıktı malesef:(

Kasadaki bayan, tel ile sipariş alıp ürünleri kargoladıklarını söylemişti. Bu şekilde de gitmeden alım denenebilir.

Var mı buranın memnun kaldığınız ürünleri???



2 Ocak 2013 Çarşamba

HAMİLE KİTAPLARI

Öncelikle herkese sağlıklı,mutlu, huzur,aşk,kazanç dolu güzel bir yıl diliyorum.
Umarım herkesin hayalleri gerçekleşir:)

Ben yeni yılın ilk günlerini kızıma ya da oğluma yapacağım alışverişlerle geçirmeyi hayal ediyordum.. Takip ediyorsanız eğer 28/12/12 Cuma günü bebişin cinsiyetinin belli olmasını umuyorduk ama olmadı:(

Cuma günü heyecandan saat 04:00 de kalktım. Zaten akşamdan hatta bir haftadan beri heyecandan kalbim güm güm..saat 09:00 u zor ettim. Doktorumuza gittik. Kafadan başlayalım incelemeye dedi. herhalde dedim o da bana heyecan yaptırıyor. Neyse maşallah gayet sağlıklı. Annesi de öyle. İlk üç ayda 1 kilo alıp gayet normal giden hamileliğim kalan 1 ayda 2.5 kilo almamla çok da normal olmadı tabii.. ama napiim aynı kitaplardaki gibi oldu. yiyecekler gözüme bir başka başka gözüküyor:) hepsini çoook seviyorum. Ama doktorum dikkat et dedi. hamur işinden uzak durmaya çalışacakmışım. (Bunu demesiyle akşamına,ertesine güne kutu kutu hamur işi alır mı insan:( gözüm dönüyor resmen:)) 
Bu arada bir de demir hapları verdi. daha doğrusu küçük küçük şişeler. Adı "Ferplex Fol". 

Neyse konuma döneyim. Doktor tek tek anlattı ve karnımı temizlemem için mendilleri koydu üzerime..Eeee cinsiyet dedim. Söylememişmiydik diyor. Yok dedim. 12. haftada bana kız gibi geliyor demiştiniz ama net birşey söylemediniz. tekrar baktı ama emin olamadı:( sen 12. haftada birşeylere benzet. 17 de benzeteme. Bu haftaya gelip de cinsiyeti öğrenemeyen ender insanlardanımdır sanırım. İşte bir şeyi çok istememeyi öğrenemedim bir türlü. Ne zaman çok istesem hep sorun çıkar zaten:( doktor da demez mi nasılsa birşey alacak halin yok biraz daha sabret. Ben buradan çıkışta alışverişe gidecektim diyorum. yook daha çok erken diyor...

hayır unisex alayım diyorum ama kız ya da erkek şeyleri daha hoş sonuçta..

Neyse insan illa birşeyler almak istiyor ya. bende kitaplara sarıyorum bu durumda:)

Aşağıda aldığım,arkadaşlarımdan gelen kitaplarım var. Okumak isteyenlerin fikri olsun diye paylaşmak istedim.



Hamilelik Takvimi:  Bu kitap ilk hamilelik hediyem. Benim düşünceli arkadaşım hemen gidip bunu bulmuş almış. Çok da iyi etmiş. Bu kitapın bir sayfasında hafta hafta bebekteki ve annedeki değişimler yazıyor. Her haftada tarih, karın çevresi ve kilonuzu ve düşüncelerinizi not edeceğiniz alanalar var. onun dışında o hafta ile ilgili küçük küçük öneriler. Ay sonlarında ise bebeğin ultrason görüntüsünü koyabileceğinizve doktora sormak istediklerini not alabileceğiniz bir alan var. Kısa ve öz olduğu için çok keyifli. sizi sıkmadan ana hatlarıyla bilgilendiriyor.



Benim Tatlı Komposto Günlüğüm:  Tuğba Ünsal'ın hamilelik günlüğü. Ama ondaki değişiklikler ya da ay ay bebek kontrolü vs bilgisi çok yok. Yine de okuması eğlenceli. 



Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler: Bu kitabın içinde yanıt bulamayacağınız soru yoktur sanırım. Gebe misiniz den tutun beslenmeye, mikro dalga fırından etkilenir miyim sorusundan, ev içi tehlikelere her sorunuza yanıt var. Onun dışında ay ay neler hissedeceğiniz, o ayla ilgili akla takılan sorulan, bilmeniz gereken önemli şeyler. Doğum sancıları ve doğum, doğum sonrası ilk altı hafta neler hissedeceğiniz, babalarda bebek bekler kısmı ve bir sonraki bebeğe hazırlık..herşey düşünülmüş. Bence herkesin edinmesi gereken bir kitap. Diğerleri kadar bol resimli değil malesef. Ama bence yararlı. Kafana takılan en ufak soruya bile bu kitapta cevap bulabilirsiniz. Bu kitabın: bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler, çocuğunuz büyürken sizi neler bekler, bebeğinizi beklerken nasıl beslenmelisiniz gibi serisi var. Sanırım hepsini edinmeli ama ileride bebişten okuyacak vakit kalır mı orası meçhul tabi:)


Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı: Bu kitabın içeriği de; hamile olmak, nefes egzersizleri, hamile egzersizleri, bebek odası hazırlığı ve alışverişi, doğum, doğum sonrası, doğum sonrası egzersizleri, yeni doğanın özellikleri, emzirme, oyun ve arkadaşlar, evde alınacak güvenlik önlemleri ve ilkyardım. Bu kitapta öyle hafta hafta bebek anne gelişimi yok. Daha doğrusu varda 4 sayfa da bitiyor. Kİtaba çok bayıldığım söylenemez. Ama daha doğum sonrası ile ilgili kısmı okumadım. Belki oraları faydalıdır. Bitince yine yorumda bulunurum. Ama doğum öncesi kısmı için, bence bu kitap alınmasa da olur.


Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler:  Bu kitabı arkadaşım verdi. Doğum sonrası ile  ilgili olduğu için okumayı son aylara bırakıyorum. Bu kitapta resimsiz. Fakat bu da her arayacağını bulacağın bilgilere sahip bir kitap gibi gözüküyor. Yine okuyunca yorumlarımı güncellerim.  


Ama sonuç olarak bir kitabın başında okuduğum gibi hiçbir bilgi, hiçbir kitap sizi anne yapmaz. Ancak bir bebeğiniz olduğunda anne olursunuz..