İzleyiciler

26 Aralık 2012 Çarşamba

CİNSİYET BELİRLEME YÖNTEMLERİ:)


Eskiden insanlar 9 ay cinsiyeti bilmeden nasıl dayanıyormuş, nasıl alışveriş yapıyormuş bilmiyorum.
Annem aldıklarımız örtü vs iki taraflıydı diyor. Bir tarafı pembe bir tarafı mavi. Hangisi olursa ona göre. ama bunun bebek arabası var, kıyafeti var.. belki bu zamanki gibi de çılgınca bolluk yoktu kimbilir.

Ama ben merakımdan çatlamak üzereyim. Kısmetse Cuma günü bebiş gösterirse cinsiyet belli olacak gözüküyor. Çünkü tamtamına 17+2 günlük hamile olacağım.

Aslında cinsiyet en baştan belli tabi. Sevgili babalar belirliyor. Anneden X kromozomu. Babadan X gelirse XX yani kız. Babadan Y gelirse XY yani erkek bebiş.

Bakalım bizim babamızın gönlünden ne kopmuş:)

Şuana kadar karşımdaki çoğu insan erkek hissetti. Az bir azınlıkta kız. Bu sebeple bana da artık erkek olacak gibi geliyordu. 12. hafta ikili teste giderken eşimle konuşuyoruz. erkekler daha çabuk koyuyormuş malzemeyi ortaya:) adam cinsiyeti öğrenmek istiyormusunuz derse bilelim ki erkek dedik. O gün yarım saatlik bir ultrason muayenesi oldu. ve en sonunda ne düşünüyorsunuz dedi. İlk bi anlamadım. cinsiyet mi dedim. Evet dedi. şimdiden sorduğunuza göre erkek o zaman dedim. valla bana kız gibi geliyor dedi. sen içgüdülerine güven anneler %90 doğru tahmin ediyorlar dedi. Herkesin erkek demesinden bende içgüdü mü kaldı doktorcuğum..

Neyse bir de bildiğiniz gibi cinsiyet belirleme hurafeleri var. Tabii ki gerçeklik vaad etmesede yapması eğlenceli. Peki ne bunlar??

  • Alyansınızı ipe bağlayıp karnınızın ya da elinizin üstüne tutuyorsunuz. İleri geri gidiyorsa erkek, yuvarlak olarak dönüyorsa kız. (Benim önce ileri geri hareket etti, sonra yuvarlak dönmeye başladı. Yani önce erkek sonra kız bebek demekmiş!! :) )
  • Makas-Bıçak testi. Bir arkadaşınız bir koltuğun altına makas, diğerinin altıa bıçak koyuyor. Ve üzerlerini örtüp sizi içeri çağırıyor. Makasın üzerine oturursanız kız, bıçağın üzerine oturursanız erkek. (Benim kız çıktı.)
  • Çin takvimi. Aşağıdaki takvimde hamile kaldığınız yaş ile ayın çakıştığı cinsiyet sizinki. (benim kız çıkıyor)
         
  • Herkeslerin bildiği ya tatlıyı doğur Hakkı'yı, ye ekşiyi doğur Ayşe'yi. Benim canım ikisini de çekmedi:(
  • Erken gebelik döneminde sabah bulantılarınız varsa kız, yoksa erkek.( ulantılar oldu, buna göre kız)
  • Bebeğin kalp atım hızı en az 140 ise kız, 140 altındaysa erkek. (140 olması mümkün mü ki. bizim ilk gidişimizde 180, ikincide 160 atıyordu. normalide buymuş.. neyse bu teste göre kız:) )
  • Kiloyu kalça ve basene alıyorsanız kız, karnınız sivri ise erkek. ( ben hertarafıma alıyorum valla. bunda bir yorumda bulunamadım)
  • Elleriniz kuruyorsa kız, ayaklar üşüyorsa erkek. (kış mevsimi, hem ellerim kuruyor, hem ayaklar üşüyor..)
  • İdrarınız koyu renkte sarı ise kız, açık renkte ise erkek.. tövbe tövbee..
  • Çirkinleştiyseniz kız, güzelleştiyseniz erkek. Valla yüzümde sivilcenin biri sönüyor diğeri çıkıyor. Kız :)


Bu liste gittikçe saçmalaşarak uzuyor.
Bakalım bizim ki ne olacak?

Amann sağlıklı olsunda:)

25 Aralık 2012 Salı

12. HAFTA - İKİLİ TEST


Hamile olma fikrine ben yavaş yavaş alışmaya başladım, ama kendimi çok yormamam fikrine alışamadım. Hala gezeyim tozayım istiyorum. 1-2 hafta öncesinde de sıkıntım yoktu ama malesef artık çok çabuk yorulmaya başladım. Mesela h.sonu agora alışveriş merkezi gezimin sonu akşam 7 de uyumam ile sonuçlandı:)

Neyse yine kendimi iyi hissettiğim ,benim birşeyim yok, gezer tozarım tabi dediğim 12. haftamda 2 geceliğine ist.a gittik. C.tesi 12 mi neydi kendimi istinye parka attım. 18 mi neydi çıktığımızda. Akşamına da sohbet muhabbet. Pazar günü de ufak çaplı bir turlama. Ve havaalanı yolunda hafiften karın ağrım başladı. Yediklerimi düşünüyorum zehirlendim mi diye ama kusma yok, ishal yok. Akşam eve geldiğimizde ağrı iyice şiddetlendi. Annelerle konuşuyoruz ikisinin de sesi bozuldu. Doktora mı gitsen. Ya pazar akşamı kimi bulcam diyorum. Acile mi gitsen. Sonra koltukta sızmış kalmışım. Sabah kaltım aynı ağrı devam. Netten okuyorum düşükte illa kanama olur mu vs diye.. neler neler. bir hafta karnında ölü taşıyan yorumdan tut bütün kötü senaryolar. Beni bir korku saldı tabi hemen hastaneye. Doktorumun o gün sırf ameliyat günüymüş. Bu sebeple orada olan başka bir doktora gözüktüm. Ve tekrar tekrar doktorumun kıymetini anladım.

Bir kere içeri girdi ne selam ne sabah. Hemen karnımı açarken - soru sorma da yok - karnımda dünden beri çok şiddetli bir ağrı var. Korktum geldim vs diyorum. Adam direk ekrana bakmaya başladı. Daha önce gördüğüm son görüntü kıpır kıpır bir bebekti. şimdi bakıyorum hiçbirşey göremiyorum. Birşey var mı diyorum ses yok, sonra sesi açtı kalp atışı. Ben dokunsan ağlayacağım. birşey yok galiba dedim sonun da ağzından "sorun yok" diye lütfetti. Meğer adam ense kalınlığına bakmaya çalışıyormuş. ikili test için. Allahtan bebişimde sevmemiş ki dönmemiş ensesini. Bana sen bir 5-10 dak yürü hareketlensin öyle bakalım dedi. sancının nedenini sordum. ses yok. kabızlık olabilir mi diyorum. olabilir..sinir harbi yani..Bu arada 1 gün sonra da kendi doktorumla ikili test randevum var. Önce gittim bir wc ye ağla ağla rahatladım. Böyle manyak bir doktora gitmek zorunda olmadığım içinde şükrettim. Sonra asistana ben istemiyorum dedim bu adamın benim testimi vs yapmasını. neyse onlar da ok dediler. iç huzurumla eve gelip ertesi günü bekledim.

27/11 de kendi doktoruma gittim eşimle. önce sancımdan bahsettim. Çok yorulduğunda olabilir dedi. sonra ikili test için ultrason karşısına geçtik. bebişi en son 3 hafta önce görmüştüm. 3 cm di şimdi 7 cm olmuş. Kafası gövdesi iyice net anlaşılıyor.Ensesini de döndü doktor amcasına:) doktor yine ellerini tek tek parmaklarını gösterdi. Mesanesini gösterdi. Bacaklarına baktı. 2 şer kemik olmalıymış onlara baktı gösterdi. Tabi ben mesane kemik oraları göremedim:) anca kafa gövde bir de eller.



 
Bu arada ikili test  down sendromu ve trizomi 18 adı verilen kromozomal anomaliye sahip bebekleri gebeliğin çok erken dönemlerinde saptamaya yönelik bir tarama testi. Yaşları kaç olursa olsun tüm kadınlar fiziksel veya zeka özürlü bebek doğurma riski taşırlar. Down sendromuna sahip bir bebek doğurma riski 20 yaşındaki bir kadında 1530'da 1 iken bu risk artarak 44 yaşındaki bir kadında 30'da 1'e çıkar

test temel olarak iki ayrı incelemenin birarada değerlendirilmesi ile yapılır. Bunlar:
  1. Bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesi (fetal ense kalınlığı) 3mm den fazla olması artmış fetal ense kalınlığı olarak nitelendiriliyor.
Fetal ense kalınlığı
(milimetre)
Trizomi 13, 18 veya 21
görülme riski
(%)
36
431
549
648
771
854
950
    2. Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan β-hCG'nin serbest kısmının (free β-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir. - Yapılan araştırmalarda anomaliye sahip bebeklerde PAPP-A düzeyinin normalden daha az, serbest β-hCG düzeyininin ise daha fazla olduğu görülmüştür

Ayrıca down sendromlu bebeklerde 11-14 haftalarda burun kemiği oluşmazmış ya da çok ince olurmuş. Bu da tespitte bir yöntem.

Ben bunlara wikipedia'dan bakmıştım .detayı için tık tık.

Bu testler sonucu risk düşük ya da yüksek çıkıyor. Risk yüksek ise ileri aşama testlere gidiliyor. sonucunda bebekte down sendromu olabilir de olmayabilirde.

Aynı şekilde risk düşükse başka yapılan birşey yok. Ama bu bebeğin sorunlu doğmayacağı anlamına gelmiyor. Düşükte olsa bir risk mevcut.

Bizim testimiz şükür ki sorunsuz çıktı.

Darısı diğerlerinin başına:)





23 Aralık 2012 Pazar

HAMİLELİĞİN SEVİMSİZ YANLARI


Hamilelik iyi güzel hoş bir duygu da hiç mi yok kötü birşeyi??

Olmaz mı:)

Gerçi, dinlediklerime ve okuduklarıma göre ben şanslı hamilelerden sayıyorum kendimi.

Öncelikle hamileliğime bende önce adapte olan yegane şey göğüsler oldu. Allahım, daha ben hamilelik fikrine alışamadım ama onlar maşalllah.. Hemen bir dolgunluk ve dayanılmayan bir acı. Acısından ne yüzüstü yatabiliyorum, ne kıyafetlerimi rahat giyebiliyorum. Değdiği an sanki etimden et koparıyorlar. Bu acı abartısız 1-2 ay sürdü. Büyüme hala sürüyor:) Umarım eski halime dönerim. Acı da belki geçmiyordur ama bünye alışıyordur.



Onun dışında uykuuuu.. Allahım bıraksınlar beni bütün gün uyuyayım. Yatakta, koltukta yerde hiç farketmez:) O da malesef hala geçmedi.



Mide bulantısı. 6. haftanın başlamasıyla bulantım başladı. Ama nasıl desem çıkaracak gibi değil ama içten içe bir bulantı. Bu günlerimin en iyi dostu çubuk krakerim. Resmen stok yaptım işyerinde. Devamlı ağzıma bir tane atıyorum. 8 haftalıkken ise ilk çıkarma operasyonu gerçekleşti. Sanırım üşütmenin de etkisi vardı ama korkunç birşey. 7-8 defa çıkardığım için doktorun da izniyle emedur içtim. O biraz rahatlattı. bu tarihten sonra ise haftada 1 gün çıkardım:( malesef aç kalmaya hiç dayanmamaya başladı bünyem. Sabah kalktım ağzıma bir çubuk kraker veya birşey atmazsam bulantı hemen şiddetlendi. Ama eğer kendimi hiç aç bırakmazsam çıkarmadan geçti günlerim. aç karnına sıvı içmek kesinlikle midemi bulandırdı. Çoğu insan leblebiyi de tavsiye etti bulantı önlemek için ama onu çok sevemedim. Ben çubuk krakerciyim. Bu arada dün bir yeni hamile arkadaşıma doktor bulantıyı önleyici olarak ekşi elma söylemiş. ben ilk defa duydu. Bir de bulantısı şiddetli olanlar için eczanede bileklikler satılıyormuş.


Başağrısı:( Mide bulantısından önce baş ağrısı başladı herhalde. Ama öyle böyle ağrımak değil. Zonklama. geçsin diye yatıyorum, kalkıyorum yine ağrıyla uyanıyorum. Üst üste maksimum 2 gün sürdü. Doktor baş ağrısı için minosetin hamilelerin için olanını verdi. iki çeşitmiş minoset. Günde dört tane alabilirsin dedi, ama nerde. Alamadım, kıyamadım bebişe. Daha hiç içmedim.Malesef baş ağrılarım hala devam ediyor.



Kabızlık.. Bu şikayetim de 11. haftada falan başladı. Hayatımda kabız çok nadir olmuş bir insan olarak netten okudukça neyse ya bende olmaz kesin diyordum ama oldu. Hamilelikle beraber vücuttaki tüm organlara bir gevşeme geldiği için bağırsaklarda bu gevşemeden nasibini alıyor. Doğal yollarla önüne geçmek için lifli gıdalar, kuru kayısı vb. yemek gerekiyor. Benim bir keresında tuvalete çıkamadığım için ağrılarım çok şiddetlendi. Bu gibi durumlarda kullanmam için "Dulcolax" adında bir ilaç verdi doktor. Ama onu da içmedim daha hiç:)
 Ve çok çok sevdiğin ama sağlıksız şeyleri yiyememek..Ki bende irade hiç yoktur ama bu başka türlü birşeymiş. Şimdi yalvarsalar yemeyecek iradem var:) Sadece bazı şeyleri rüyalarımda yemeğe başladım o kadar:)



19 Aralık 2012 Çarşamba

İLK KALP ATIŞI ( 9. HAFTA)


İlk kalp atışı..
Nasıl da acayip bir duyguymuş.

Hamile olduğumu öğrendiğimden beri tuhaf duygular içindeydim. Önceden de yazmıştım. Hem çok mutluydum, hem kendimi anne olacak gibi hissetmiyordum. Hem yediklerime kendimce dikkat ediyordum, hem arada cipsleri colaları götürüyordum.

06/11 da sonunda kendi doktorumla olan ilk randevuma gittim. Bebiş artık 9 haftalıktı. Ve hem Namık hocanın neler söyleyeceğini merak ediyordum, hem kalp atışı duyacakmıyım ne hissedeceğimi merak ediyordum. Hem ultrasonda gördüklerimi anlayabilecekmiyim onu merak ediyordum.

Eşimle gittiğimizde yine klasik tansiyon, kiloma baktılar. aslında kilomda bir artış yoktu fakat hastanede o an üzerinde ne varsa ayakkabı dahil tartıldığın için öncedki tartılmama göre kilo almış gibi gözüküyordum. bunu görünce ben yine aynı şekilde evde tartılarak kiloma bakmaya devam etmeye karar verdim zaten:)

doktor artık karından bakabiliriz dedi. Biz daha kalp atışını duymadık çok merak ediyorum dedim. Şaşırdı. Sen ne kadar sabırlı biriymişsin öyle dedi:) (doktor bilse daha 4 gün geciktim diye, hamilelik testi yaptırdım diye, ailemin benle dalga geçmesini. Ne yapayım doktor bey utandığımdan)
Gelelim ultrasona. Ekranına baktığımda inanamadım. 1 ay önce parlak bir noktacık olan bebişin kafası,kolları,ayakları o kadar belirgindi ki. gerçekten çok şaşırdım. 3 cm olmuştu. Ve bu 3 cm lik minnoşun herşeyi vardı:) sonra birden odayı duyduğum en güzel ritm sardı. hayal etsenize karanlık oda, ekranda hiç ummadığım şekilde net gördüğüm bebiş ve fonda kalp atışı. Acayip duygulandım ve o an kafamdan cipsde yemiştim, sütte çok içemedim gibi pişmanlıklar sıralanmaya başladı. içimde bir canlı olduğunu işte o gün idrak ettim.
kalbi dakikada 180 atıyordu. Bu gayet normalmiş. büyüdükçe bu hız da düşecek dedi. Fakat aklımıza bu sesi cep tel.ine kaydetmek hiç gelmedi:( ilk kalp atışı duymaya gidecekler, bence mutlaka bu sesi tel.e kaydedin. valla ben tel melodim yapardım o kadar güzel birşey.

O ekran hiç kapanmasın ben hep bebişi izleyim istedim. ama malesef kontorl bitti. Ama yine hiç ummadığım bir şekilde bu görüntüleri CD ye çekmiş meğersem. Buyrun bebeğinizin ilk videosu diye bize verdi. Çok çok mutlu oldum:)

Onun dışında kullandığım folidoce folik asidini ELEVİT ile değiştirdi.Bunda da folik asit var ama ekstra vitaminler var. 1 kutu verdi. İçinde 60 tane var. İçeriği de aşağıdaki gibi.

Formülü :
12 Vitamin:
A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2µg),
B1 vitamini (tiamin HCl) 1.6 mg,
B2 vitamini(riboflavin) 1.8 mg,
B6 vitamini (piridoksin HCl) 2.6 mg,
B12vitamini (siyanokobalamin) 4 µg,
C vitamini (askorbik asit) 100 mg,
D3vitamini (kolekalsiferol) 500 IU (12.5 µg),
E vitamini (a-tokoferol asetat) 15mg,
biotin (B8 vitamini) 200 µg,
kalsiyum pantotenat (B5vitamini) 10 mg,
folik asit 0.8 mg,
nikotinamid 19 mg.

4 Mineral:
Kalsiyum 125 mg,
demir 60 mg,
magnezyum100 mg,
fosfor 125 mg.

3 Eser element:
Bakır1 mg,
mangan 1 mg,
çinko 7.5 mg.


Onun dışında ilk gittiğim doktor kan testlerime ok demişti. Fakat doktorum tiroid değerimi yüksek buldu.(TSH 3,5 mclU/ml) ve tekrar kan testi istedi. Allahtan sonuçta birşey çıkmadı. Ama öbür doktorun birşey bulmayıp Namık Hoca'nın gözden kaçırmaması çok hoşuma gitti. Güvenim daha da arttı. İnşallah sonuna kadar sorunuz gider herşey.

Neyse biz bebişi gördük diye bir mutlu önce eve gittik, doya doya bir daha izledik mercimeği:) annelere kalp atışı müjdesi de verdildi. Artık söylemek serbest.

Sonra işe geldik. işteki arkadaşlara söyledik. Tebrikler.
Boşuna dememişler hayat paylaşınca güzel diye. Sevincim, mutluluğum on kat daha arttı.

Artık her dakika videoyu izliyorum. Görmemişin bebeği olmuş:P



14 Aralık 2012 Cuma

SİGORTANIN ÖNEMİ (5. HAFTA)


Evet, kesenin içini göremesek de hamile olduğum varsayılarak istenilen kan testlerini yaptırmak gerekiyordu tabi.

Aç karnına yaptırmak gerekiyormuş. O yüzden h.içi işe gitmeden gittim hastaneye. işte ilk olarak testleri işleyip ödenecek tutarı hesaplıyorlar. Duyduğum rakama inanamadım. 750 Tl. Şuana kadar kimseyle bu konuları da konuşmadığım için tamamen de fransızdım bu olaylara. O zaman Allahım iyi ki sigortam var dedim içimden. Ve böylece ufaklık şimdiden ayrı bir masraf kapısını da açmış oldu. Diyeceğim o ki bebek yapmayı düşünüp sigortası olmayanlar varsa hemen araştırmalara başlamalı bence. Çünkü 1 sene çocuk yapmama şartları vs oluyor sanırım. Bizimki %70 ini karşılıyor ama %100 karşılayan bir sigorta yaptırısanız en şahanesi. Bu daha başlangıçtı, bakalım 9 ay boyunca bizi daha neler bekleyecek.

Kan testlerimi doktora götürdüm. Bir sürü şeye bakıyorlar. detaylı bir check-up olmuş oldu, iyi de oldu. Doktor bir sorun görmedi. Kalp sesi için tekrar bakalım dedik. Bu sefer alttan muayene ile. Yine duyamadık ama bu sefer kesinin içinin dolu olduğunu gördük. 1 haftada 2mm olan kese 2cm e çıkmıştı ve bu sefer bebiş 2mm di.

Artık bebişi de görmüştük. Yine müjdeler verildi aileye. Ama bu sefer yine kalp atışı duyulmadı diye yine sırrımız olarak kalmaya devam edecekti.

bu arada ben ne hissediyordum. Koca bir hiç. Tamam evet, hamileyim, mutluyum ama hani o rahme düşmesiyle hissetme falan yok bende. Kendimi anne olacak gibi hissetmiyorum. Hayal bile edemiyorum hatta o derece. Tek yaptığım yemeklere biraz daha dikkat etmek - ki cipslerden, koladan tıtrıklamadan duramıyorum. sabah akşam bir bardak süt içiyorum ama biraz zorla malesef.

We bol bol net.ten hafta hafta hamilelikleri okumaya başladım bile.
Aldığım tavsiyeler sonucu benim takip ettiğim siteler:

webanne için buraya

Gelelik.org için buraya

milupa sitesi için buraya (hediye paketler geliyormuş ama bana malesef hiç gelmedi)

babycenter.com için buraya (buraya tahmini doğum tarihini girdiğinizde her hafta mailinize haftanıza göre bilgiler geliyor)

Bu arada iphone için de keyifli app.lar var.

Hamile kalma zamanı hesaplamaları için "hamile takvimi uygulaması çok başarılı" "Özel günler diye bir uygulama da var ama ben onu pek sevemedim"

hafta hafta hamilelik içinse aşağıdaki uygulamalar indirilebilir:

**I'm expecting (bende en başarılısı) : hangi haftadasın, tahmini doğuma kaç gün var, hafta hafta kilo takibi, hafta hafta fotoğraf yükleme vb
**Huggies
**Prima
**My baby lite
**My pregnancy

Sizde keyifli/yararlı bulduğunuz siteleri uygulamaları paylaşırsanız çok sevinirim.
Zira herşeyi okuyasım var:)




13 Aralık 2012 Perşembe

BİRBİRİNDEN GÜZEL HEDİYE ÇEKİLİŞLERİ


Daha önce hiçbiryerden bir hediye kazanmışlığım yok.

Belki bebiş şans getirir de bir ilk olur diyerek aşağıdaki birbirinden güzel çekilişlerde şansımı denemek istiyorum.

Buyrun siz de bir göz atın.

Denizdenerde çekilişi için buraya





miskinkek çekilişi için buraya


vanilya yağmuru çekilişi için buraya



pek hanım hanımcık çekilişi için buraya

 
Her kadın güzeldir'in çekilişi için buraya

 
Trendpınarı çekilişi için buraya

 Herkese şimdiden bol şans:)


12 Aralık 2012 Çarşamba

İLK DOKTOR KONTROLÜ

Evett.. kaldığım yerden devam edeyim.

Kan  testi sonucu da pozitif çıktıktan sonra, sıradaki işlem kendisini ultrasonda görmekti. (En azından ben öyle sanıyordum :) )

Hemen sevgili doktorumdan randevu almak için hastaneyi aradım ve sonuç hüsran. H.içi gitmek istersem 1 ay sonraya (ki nolur nolmaz diye hemen onu da aldım), h.sonu gitmek istersem 2 ay sonraya boş günü vardı. allem ettim kallem ettim, ama hamileyim..ben ona gelmek istiyorum diye. ııı ııhhh.

Ben de arkadaşımdan duyduğum bir başka doktora gitmek üzere 06-10 c.tesi gününe ilk randevumu almış oldum.

İçimde yine hem inanılmaz bir mutluluk, hem de istediğim doktora gidememenin hüznü vardı. Nedense ilk o baksın, o birşeyler desin istiyordum. Güven böyle birşey işte. Neyse en azından bir ay sonraya randevuyu kapmıştım.

C.tesi günü geldiğinde bizde bir heyecan, gittik doktora. İşte son adet tarihi (SAT), kilo, tansiyon bakıldı. SAT a göre 5 haftalık hamileydim ve 61.3 olarak hamilelik serüvenim kısmetse başlayacaktı.

Sonra ailelerimizde genetik vs hastalık var mı soruldu. Kan grupları soruldu. Sonra geçtik muayene kısmına.

Ekranda hemen siyah bir noktacık gözüktü. 2mm'lik bir karartı. İşte o bebişimizin kesesiymiş. Ben içinde de nokta gibi bir şey görürüz zannediyordum ama sadece kese gözüktü. Kalp atışı için alttan muayenede duyulma olasılığı daha yüksek dedi doktor. Bir iki haftaya duyulurmuş.

Rutin düzenime devam etmemi,sadece çok ağır birşey kaldırmamamı,uzanmamamı ve ağır spor yapmamamı söyledi. (En iyi spor yürüyüş ve yüzmeymiş. Fakat mikrop riskinden dolayı havuza çok güvendiğin bir yer olmadıkça girme dedi)

Çiğ yiyecekler, asitli içecekler, içki, sigara, hormonlu vs yiyecekler yok.
Sabah 1 bardak, akşam 1 bardak sütünü iç dedi:(
Onun dışında bol sebze,meyve,et,balık,yumurta vs. yani sağlıklı öğünler.

Bu arada hamile kalmaya karar vermeden 1 ay önce folidoce kullanmamı önermişti Namık doktorum.
Bu doktorda ona devam etmemi söyledi. ( folik asit kullanacaklar için; folidoce en az kilo aldıranıymış.. bilgilerinize!! :) )

bir de  15-20 gün kadar önce -demekki hamileymişim o zaman- öksürükten dolayı yarım şişe öksürük şurubunu devirmiştim:) onu sordum korka korka.İçeriğine baktı. Problem olmaz dedi. Rahatladım:)

Bir sürü kan testi istedi. Ben de haftaya tekrar geleyim o zaman dedim hem kan testi sonuçlarımı getiririm, hemde bir daha bakarız belki kalp atışı duyulur o zaman diye. Böylece 13/10 tarihine ikinci randevuyu almış oldum.

Yine anneler arandı. Ama kalp atışı duymayı bırak, kesenin içi dolu mu boş mu onu bile öğrenemediğimiz için yine aramızda sır kalmasına karar verildi..

pöfff, oysaki ben herkeslerle paylaşmak istiyordumm

7 Aralık 2012 Cuma

HAMİLEYİM :)


Eylül ayı itibariyle hayatımda tarifi mümkün olmayan yeni bir dönem başlamış oldu.

Hamile olduğumu öğrendim:)

Adetim genelde düzenli gelir, 4 gün falan gecikince eczaneden test aldım. Hayatımda ilk defa test alıyorum, daha önce bununla ilgili net.te vs en ufak birşey bile okumamışım. salak gibi bir tane de aldım. ya yapmayı beceremezsem, ya emin olmak isteyip bi tane daha yapmak istersem. adı da acayip bir test. AL Bİ :) ben de bi tane aldım işte:)

Baktım sabah ilk idrar ile yapınca daha doğru sonuç veriyormuş. Bekledim ertesi sabahı. Sabah ilk iş denedim tabi. İlk çizgi inanılmaz bir hızla kopkoyu oluştu. İçimde hem bir korku ya hamileysem diye, hem bir sevinç ya hamileysem diye.. Öyle karmaşık duygular içindeyim yani. Bİrden acayip silik bir ikinci çizgi çıktı. O onun gibi koyu olmayınca tamam değilim dedim, ama bir yandan da neden çift çizgi diye içimde bir şüphe. başladım netten aramaya. Çoğu yerde yazan, silikde olsa ikinci bir çizgi varsa hamilesin. Gün geçip HCG hormonu (hamile iken de salgılanan hormon- normal giden bir hamilelikte bu hormonun 2 günde 1 kat katlanarak artması gerekiyormuş.) yükseldikçe o renk koyulaşıyormuş. Birkaç gün daha bekledim, sonra dayanamadım doğru hastaneye. Test yaptırdım bir saat sonra arayın dediler. Geçmeyen 1 saat.. Neyse aradım hasteneyi, gebelik testi yaptırmıştım sonucunu öğrenebilr miyim dedim. Karşımdaki ses 752 mi ne öyle bir rakam söyledi. Yani!!! dedim, çünkü bana hiçbirşey ifade etmiyor. Pozitif dedi. O an işte yine aynı duygu. sevineyim mi üzüleyim mi?? çocuğu olmayan bir sürü insan varken ve biz isteyerek yapmışken tabii ki sevinmeliyim ama daha gezemediydik de kocamla başbaşa diyip üzüleyim mi, yapmadan düşünseydim dimi:)

Eşime söyledim, pozitif diye , sevindik ( ki eskiden hamile olduğumu eşime söylemekle ilgili bir sürü tatlı senaryom varken - böyle pat diye..tabii test vs tüm detayları an be an bildiği için)

Ve netten hemen 752 nedir ona bakmaya başladık . Bir sürü tablo çıkıyor aratınca,farklı rakamlardan oluşan. Bir örnek de aşağıdaki. Buna göre 5 haftalık hamileydim:)


Son Adet Tarihi

HCG (mIU/ml)
3 hafta 10 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Neyse hemen annelere haber verildi. onlarda da hem şok, hem sevinç..Vee yeni bir dönem başlamış oldu..

Darısı isteyen herkesin başına :)



İlk kontrol ve sonrası arkası yarın:)

3 Aralık 2012 Pazartesi

GOLDEN ROSE- MAT OJELER


Herkese iyi haftalarrr..

Sonunda Aralık ayı da geldi. Kışı çok sevmesemde Aralık ayını yeniyıl nedeniyle seviyorum. Heryerde süsler, evlerde süslenmiş yılbaşı ağaçları, yeni umutlar, yeni dileklerr, hediyeler,kırmızılar..

Kırmızı demişken , ben de Aralık ayı ilk yazıma kış ojelerinden başlamak istedim. Kışın sürmeyi en sevdiğim renk bordo:) şöyle siyah kazaklarla, ten de yazın kavruk renginden kurtulup biraz beyazlamışken çok hoş durmuyor mu?

Şimdi bu bordonun daha da hoş duranını buldum, hatta aşık oldum. Mat bordo oje:)

Mat ojeleri bir süredir net.te görüyor ama çıkıpta alacak fırsat bulamıyordum. Geçen haftaki bir Gratis alışverişimde, flormar mat ojelerini ararken bulamayıp mat oje yok mu yaww hiç diye görevliye sorarken golden rose dan 3 renk göstermesiyle tanıştım canım ojemle. Orada sadece mat olarak bordo, kırmızı ve mavi vardı. Ben bordo ve kırmızıyı kaptım:)



Ojeyi heyecanla sürmeye başladığımda, bildiğin parlak bir bordo oldu tırnağımda. Yaa ne biçim mat bu demeye kalmadı kurudu ve çok hoş mat bir renk aldı.

Oje inanılmaz çabuk kuruyor. Özellikle kırmızı oje sürdüğümde oje kurutucusunu mutlaka sıkarım ki bozulmadan çabucak kurusun. Ama bunda öyle bir dert yok. Siz bir elin son parmağındayken ilk yapılan üç parmak kurumuş oluyor bile:)

Sitesine baktığımda Golden rose'un mat ojede iki serisi olduğunu gördüm.

Mat oje serisi olan MATTE NAIL LACQUER - 12 renk mevcut-
Yarı mat oje serisi olan MATTE VELVET NAIL LACQUER - 10 renk mevcut.
İşte buradan inceleyebilirsiniz.

Hemen biryerlerden denemeli.

Bu arada sitede oje tanıtımı da şu şekilde:

"Golden Rose’dan yepyeni Matte Nail Lacquer oje serisi! Sürüldükten çok kısa bir süre sonra matlaşıyor ve tırnaklarınıza farklı bir görünüm veriyor. Mat oje tek kat veya iki kat kullanılabilir. İki kat sürmek isterseniz birinci katın kuruyup matlaşmasını bekleyiniz, sonra ikinci katı uygulayınız. Mat ojeler özel yapısı itibarıyla normal ojeler kadar kalıcı değildirler. Günlük olarak kullanılması önerilir. "

Gerçekten de ikinci gün uçları çıkmaya başlıyor ojenin:( ama o görüntüye değer:)


işte benim ojem de aşağıdaki, bakalım beğenecek misiniz?