İzleyiciler

30 Eylül 2012 Pazar

Gratis Alışverişimm


Sonunda İzmir’de bir Gratis mağazasına gidebildim. İzmir’de Gratis mağazası 5 yerde varmış sadece, bunlarda çok yakınımda olamadığı için gidemiyordum bir türlü. Dün Alsancak’ta açılan ikinci mağazasına gittim. Kıbrıs şehitleri mağazasına gitmedim ama burası ondan daha büyükmüş. Yine de içerisi tıklım tıklım doluydu. En sevmediğim şey!! Ne bir şeye doğru düzgün bakabiliyorsun, herkes üst üste, ne de kalabalıktan soru soracak görevli bulabiliyorsun. Neyse bu dar alanda aşağıdaki ganimetlerle çıkabildim.



Bugün aldıklarımdan deneyebildiklerimi yani The Balm marka ürünleri tanıtacağım bugün.

The Balm markasında hem indirim vardı hem 3 al 2 öde kampanyası. Bende fırsat bu fırsat diyip üç ürün kapıverdim.  İşte aldıklarım:

Plump Your Pucker Ruj, dudak dolgunlaştırıcı bir ruj. Dudak dolgunluğunu Maxi Lip isimli patentli içerik malzemesi sağlıyor. Mentol ve C vitamininin özel kombini var bu malzemede. Sürdükten hemen sonra dudakta hafif bir karıncalanma ve mentolün verdiği serinlik oluşuyor. Sonrasında ise hafif bir dolgunluğu sizde fark edebiliyorsunuz. Dudağınıza ister sırf bu ruju, isterseniz de kendi sevdiğiniz bir renk üzerine parlatıcı olarak (ve dolgunlaştırıcı) kullanabilirsiniz. 11 ayrı rengi var. Ben deneme amaçlı passion my fruit rengini aldım. Çok doğal bir renk. Dün akşam hemen denedim, kalıcı da. Aşağıda fotoğrafını çekmeye çalıştım. Bir dahaki gidişimde farklı renklerini de almayı düşünüyorum. Bu arada ürün 7 gr. Ve 17.50 TL ama 3 al 2 öde kampanyası olduğu için bu hediye olmuş oldu bana:)



Meet Matte(e)- Matte Eyeshadow Palette, 9 adet mat fardan oluşan muhteşem bir palet. Muhteşem diyorum çünkü benim en sevdiğim renklerden oluşuyor. Tek tek hepsinden almak yerine hepsini aynı palette bulmak çok güzel. Çünkü bu tarz paletlerde -benim önceden aldığım bazısında- 2 renk güzelse 2 renk mutlaka kullanmayacağım bir renk oluyordu. İşte bu palette tüm renkleri kullanabilecek olmam beni çok mutlu etti. Ayrıca içinde aynası ve farları eyeliner gibi kullanmaya da yarayan küçük bir fırçası var, çanta boyu, mıknatıslı, kutusu da çok şık. Eve gelince renkleri hemen denedim. Çok kolay sürüldü, içeriğinde pudra varmış. Tüm akşam bozulmadan da kaldı. Üürn 9.5 gr. 34.93 TL



Balms Away Eye Makeup Break Up, benim alıştığımın dışında bir makyaj temizleyici. Önce dış görünüşünü:) sonra da farklı yapısını görünce çok merak ettim ve alıp deneyim dedim. Balms Away paraben, sentetik boya ve parfüm içermiyor. Ingredients listesi: Mineral Oil, Octyldodecanol, Petrolatum, Ceresin, Microcrystalline Wax, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride (and) Linoleic Acid (and) Soybean (Glycine soja) Sterol (and) Phospholipids.

Bezelye kadar bir parçasını elinize alıp kapalı göz kapaklarınıza sürüp 30 sn kadar dairesel hareketlerle uyguluyorsunuz. Sonra da pamuk ya da mendil yumuşak bir şey ile tüm kiri gözlerden uzaklaştırıyorsunuz. Ben özellikle waterproof maskara sürüp denedim. Hiç uğraştırmadan, hemen çıkardı. Yağlı yapısı da benim hoşuma gitti. Şuan gözlerimin etrafı yumuşacık. Yağlı bir cildim olduğu için göz dışında denemedim. Ama kışın cildim kuruduğu için belki yüzde de denenebilir. Bu ürünü yine akma,patlama derdi olmadığı için seyahatlerinizde de yanınızda gönül rahatlığıyla taşıyabilirsiniz. 94 gr. 17.85 TL


Benim ilk etapta ilgimi bunlar çekti. Sizin şunu da mutlaka denemelisin dediğiniz ürünleri neler??

26 Eylül 2012 Çarşamba

Nihat Baba’nın Yeri - Tulumbalı Meyhane


Aç olan insan ne yazar?? Ne alışveriş, ne kitap tabii ki yemek:)
Bende keşke şuan oraya ışınlansam dediğim Nihat Baba’nın yerini anlatmak istiyorum sizlere.

Malum İzmir’de yaşayınca, bir zaman sonra bir bakıyorsun hep aynı yerlere gidiyorsun. İşte bundan bunaldığımız bir günde,yeni bir yer, yeni bir yer diye ararken,arkadaşımın tavsiyesi ile Nihat Baba’nın yerini duyduk.. İyi gidelim de nerde peki?? “Yenişehir” Ne işimiz var güzelim Alsancak, Bostanlı varken Yenişehir’de dedik tabi. Ama bir yandan da merak kemiriyor içimizi nasıl bir yer diye. Bakalım dedik bari netten, neye benziyor, yemeğe diye gidip kapkaça kurban gitmeyelim sonra:)

Net.te aramamla karşıma Vedat Milör’ün yazısı çıktı.”Alaaddin’in sihirli lambası elimde olsa, tek dileğim şu olur: İzmir’deki Nihat Baba’nın Yeri gibi bir meyhane de İstanbul’a açılsın. “ işte devamı burada.
Şimdi bunu okuyup, İzmir’de yaşayıp gitmemek ayıp olur dimi?

Neyse yaptık rezervasyonumuzu gittik. Meğer hayatımın en güzel kararlarındanmış. Ben bunca sene burada yaşamışım, burayı keşfedememişim ama kimler kimler nerelerden gelip bulmuş. Yazık valla bize!! 
Nihat Baba’nın yeri 1958 de açılmış.Zamanında Müzeyyen Senar, Zeki Müren gibi ünlülerin de uğrak yerlerindenmiş. Eskiden meyhanenin yanında bir sinema varmış. Pek çok sanatçı film tanıtımlarına gelip soluğu bu meyhane de alırmış.  Nihat Arıç’ın açtığı meyhaneyi 1987 yılından bu yana oğlu Erkan Arıç işletiyor. Rakının tulumba ile servis edildiği için de Tulumbalı Meyhane olarak da biliniyor. Yenişehir ve Çeşmealtında şubeleri var. Çeşmealtında ayrıca manzara artısı da varmış. Gidip görülecek yerlere eklenmeli

Yenişehirdeki yerine gittiğinizde aracımızı lokantanın kendi park yerine park edebiliyorsunuz. Başında devamlı duran bir görevli de mevcut. Etraf tenha ama güvenli de gözüküyor. İçerisinin öyle ahım şahım bir görüntüsü yok ama çok temiz. Fonda inceden bir türk sanat müziği oluyor. Gelen müşteriler kaliteli gözüküyor.

Önce mezeleri seçiyoruz. Hepsi gayet başarılı.  Sonrasında ise etler başlıyor.Hiçbir yerde kolay bulamayacağınız sakatatlar burada tüm lezzeti ile karşınızda. Küçük tabaklar halinde sırasıyla geliyor sıcaklar. Doyduğun yerde ben bittim diyorsun. Bu yüzden benim hala tadamadığım güzellikleri var. Sonrasında enfes bir tatlı ve çay kahve servisi ile son buluyor bu ziyafet. Hesap çok makul. Biz son gittiğimizde (11/09/12) kişi başı 55 TL gibi bir rakam ödedik. İçki ve salata, meze ve çatlayana kadar yemek dahil. İşte bunlarda şuan gözümün önünde uçuşanlar. Rezervasyon için bilgiler sitesinde mevcut. Bakalım siz gitmeden ne kadar dayanabileceksiniz.





tandır

arnavut ciğeri

solda badem uykuluk (karaciğer ve akciğer arasındaki lenf bezlerinden çıkıyor) sağda atom kokoreç

kuzu kavurma


kağıtta pastırma

aslan sütü:)

tatlılar ve meyve

İzmirliler, başka yerlerden gelip İzmir'deki güzel yerleri keşfedenler, tavsiyelere açığım. Lütfen beğendiğiniz mutlaka gitmelisin dediğiniz yerleri sizde yazın.
Sevgiler,

24 Eylül 2012 Pazartesi

MAC- Paint Pot Far Bazı



Açıkçası makyaj işinden pek anlamıyorum, beceremiyorum daha doğrusu. Normalde klasik gri farımı, rimelimi sürer çıkarım evden. Bu ikisini sürmem de 2 dak.mı almaz bile. Hani kimisi bir rimeli bile defalarca sürer ya, üstü üste. Yok işte bende!! Özeniyorum da, ama yapamıyorum. Tez canlılıktan olsa gerek:)

Neyse işte, yavaş yavaş bu malzemelerime eklemeler yapmaya başladım. Daha doğrusu malzemeler hep alınıyor da, uygulama aşamasına eklemeler diyeyim:)

Bu eklerden biri de far bazı.Far bazının varlığını keşfettikten sonra birkaç yere sordum,denedim ama içime sinmedi. Sonra MAC’ın far bazını uygulamalı gösterdi oradaki çalışan arkadaşlar. Baz sürülmüş gözdeki far rengi ile diğerinin farkını görünce anladım ki, ben farlarımı hakkını vererek, rengini göstere göstere hiç kullanmamışım zaten.

Hemen alındı tabi. Bu bazın 9 ayrı rengi var. B Kendinize uygun olanı bulmamak imkansız gibi yani. Benim aldığım painterly rengi. (Nude beige/ten rengi bej) Çok doğal bir renk. Ambalajı 5 gram. Küçük gibi gözüküyor ama çok az miktarıyla çok işler başardığı için,bence her gün kullanımla bile 6 ayda yarılanmayabilir. Fiyatı da 40-45 tl arası bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Bu ürünün güzelliklerine gelirse; bunlardan biri kremsi yapısı. Benim gibi fırça kullanmaya üşenenler parmak uçlarıyla çok rahatça uygulayabilirler. ( Fakat olursa fırça kullanmaya başlasam önereceğiniz markalar var mı?? ) Minicik bir parça bile göz kapağınızda hemencecik yayılıyor. Bütün kusurları kapatıyor, göz kapağı pürüzsüzleşiyor ve rengi dengeleniyor. Bazı sürdükten sonraki görüntü o kadar güzel ki hiçbir şey sürmeden baz ve rimel kullansanız bile harika bir makyaj elde etmiş oluyorsunuz. Diğer güzel özelliği sabitleyiciliği. Sabah mı sürdün baz + far. Akşam aynen sürdüğün gibi buluyorsun. Ne dağılma, ne topaklanma. (Hele de benim gibi yağlı bir ciltte)  Veee bence en güzel özelliği farının gerçek rengini görebilmeni sağlaması.Baz olmadan kaç kat aynı farı göz üstüne sürsen de, bazın üstüne tek kat far sürülmüş halini yakalayamıyorsun.  İşte fotoğrafta da farkı görebilirsiniz. Sağ taraf baz+tek kat far, sol taraf sadece far-2 kat- (fotoğraflar prof. bir makina ile çekilemediği için tam anlaşılmıyor malesef.)




Sevgiler,

23 Eylül 2012 Pazar

KONAD ile Tırnak Süsleme Sanatı



Tırnaklardan başladım, tırnaklardan devam edeyim dedim:) Bugün sizlereee KONAD  ile tırnak süslemekten bahsetmek istiyorum.  Dedim ya işte tipik ikizlerim diye. Şimdi bahsedeceğim konad setini aslında üniversite yıllarımda, İstanbul’dan, bir hediyelik eşya fuarından almıştım. Uzun bir süre bıkmadan kullandım. Sonra da attım bir köşeye senelerce yüzüne bakmadım.  Vee şimdi yine en sevdiklerim arasında:)
 
Konad tırnak süsleme seti:  imaj diski, Konad özel ojesi,sıyırıcı ve damgadan oluşuyor. Bu ne yaw altı üstü bir tırnak süsü için, sticker  alır geçer im demeyin. Ben her türlüsünü denedim ama bunun gibi olmuyor. Bir kere yapışkanı çıktı, ucu kalktı derdi yok. Çok zahmetli gibi görünse de, çok kısa sürede uygulanıyor ve de eğlenceli.  İstediğin deseni , rengi seçme özgürlüğün var. Hatta sanat eseri yaratma şansın var!!!Ne demek bu şimdi demeyin de nette konad ile tırnak süsleme diye bir tıktıklayın bakın neler göreceksiniz:)

Tabi insanlar nasıl yaratmasınlar, belki 100 tane imaj diski var. Her diskte 7 tane şekil var. Yani toplamda 700 şekillik bir dünya bu.  Ve bu ~100 diskten bende sadece bir tane var şuan için:( Ama beğendiğim bir sürü disk var. Nerede bulabilirim diye araştırdım ,maalesef Türkiye’de pek de seçenek yok gibi. 

Net.te okuduğuma göre Özgürce Pazarlama’ya iletişim bölümünden ulaşarak temin edilebiliyormuş ve bir disk ~10 TL.miş. Birde kozmetikçim diye bir site de gördüm ama orda da sadece disk almak istersen tek bir çeşit var gözüküyor fiyatı yine ~10 TL. Tüm set fiyatı ise ~40 TL bu sitede. Bakalım e-bay’den deneme niyetim var. Fiyatlar da daha uygun. Sonuçları paylaşırım.

Gelelim bu konad setinin neye benzediğine ve bugün tırnağıma uyguladığım desene. 




Beğendiniz mi??

Uygulamalı video ve bashettiği diskleri görmek isterseniz işte sitesi 

Sevgiler,


22 Eylül 2012 Cumartesi

Gratis - NOB (Nature of Beauty) – Asetonsuz Oje Temizleme Mendillerim



Blogumun ilk yazısı olma şerefine küçücük ama bir o kadar da marifetli bir kutucuk nail oldu:) Tabii ben kelimeleri güzelce bir araya getirip anlatmayı başarabilirsem. Meğer göründüğü gibi kolay değilmiş bir şeyleri aynı zamanda eğlendirerek de anlatabilmek. Diğer blog yazanların keyifli yazılarını okudukça umutsuzluğa düşmüyor değilim ama denemek istedim işte bende:) Bakalım neler çıkacak??
Yazının başında da dediğim gibi, ilk olarak, kullanmamla bundan stoklamalıyım dediğim NOB oje temizleme mendilini paylaşmak istiyorum sizlerle. Yaz tatilinde çıktığımız tekne turunda-ki bir ara bunu da anlatmalıyım- tanıştım bu mendillerle. Kırmızı ojelerimi asetonla temizledim ve fakat tırnaklarımın kenarları her zamanki gibi kırmızı kırmızı kaldı. Altına kolay silinsin diye parlatıcı sürmeye de üşeniyorum tabi. Her koyu renk ojeden sonra aynı dert. Neyse arkadaşım al bununla bir şey kalmaz dedi. Ve hayatımın kurtarıcısıyla tanıştım. Aslında küçücük kutuya bakıp bir anlam veremedim önce. Evirdim, çevirdim baktım oje temizleme mendili.. Deneyim bari dedim umutsuzlukla,baktım incecik de bir yapraktan ibaret. Fakattt tırnağımın kenarlarında kalan kırmızılıklara sürmemle, çıkmaları bir oldu. Ayrıca tırnaklarımın çevresinde de yağlı içeriğinden dolayı bir yumuşama, bir parlaklık..Hayran kaldım tabii bu ürüne. Asetonsuz olması da ayrı güzel. Ayrıca malum, ojeler olur olmaz zamanlarda çıkıveriyor tırnaktan. Biriyle buluşacaksın, işten çıkıyorsun bir bakmışsın tırnak uçlarındaki ojeler gitmiş..Yanında her daim aseton şişesi de taşıyamıyorsun İştee bu zamanlarda da hemen çantadan oje temizleme mendilini çıkarıyoruzzz, ve o kötü görüntüden bir anda kurtuluyoruz.Asteonun çantada aktı, koktu derdi de yok:) Hatta meyveli olanları mis gibi kokuyormuş.

NOB’un dediği gibi “Tırnaklarınızın her zaman bakımlı olması için en sevdiğiniz meyve aroması ile nail ped’imiz yanımızda”. Devamı işte burada.

Nerede bulabileceğimize gelince, şuan kullandığımı, İzmir’de bulamam korkusuyla teknede arkadaşımdan aldığım:) Gratis de bulunuyormuş. Fiyatı ~4 tl. Daha gidipte bakamadım ama en kısa zamanda elmalı, üzümlü, aloe veralı, güllü ve portakallı mendiller de benim olsun istiyorummm:) Bir kutusunda 30 adet var. Çok koyu olmayan ojeler max. 2 mendil ile tamamen temizleniyor. Fakat iki kat sürülü koyu renk ojelerde adet 3-4 olabiliyor. Kırmızı vb renk oje için belki de dediğim gibi sadece tırnak kenarlarında kalanları temizlemek için daha ideal. Çünkü yağlı yapısından dolayı koyu renkler biraz dağılıyor silerken. Kendisi de işte böyle bir şey




Sizin önereceğiniz, böyle çantada her daim taşımalık, hayat kurtarıcı ürünler var mı?? Varsa lütfen paylaşın benimle de.

Sevgiler,